#VILÁGOM

Madonna még egy óriási zakózásból is jól jön ki

2015. február 26., csütörtök 08:52 |

Azt szokás mondani, hogy Madonna mindig tudja, hogyan szolgáltasson híreket magáról, de a tegnapi Brit Awards után elkezdhetünk azon merengeni, hogy valójában a sors, a karma, vagy egyszerűen csak a jószerencse hordozza őt a tenyerén... és csapja a földhöz, hogy még jobban odafigyeljenek rá.

Madge a britek évente megrendezett zenei díjátadó gálájának fináléjaként lépett színpadra, hogy előadja napokon belül boltokba kerülő lemezének, a Rebel Heartnak első kislemezre másolt dalát, a Living For Love-ot. „A pillanat, amire mindannyian vártunk” – konferálták fel a popkirálynőt, aki drámai Armani köpenyben, két tucat minotaurusz-szarvat viselő táncos kíséretében lépett színpadra... azaz csak lépett volna, ha sikerül időben kikötnie a köpeny fűzőjét. Nem sikerült. A koreográfia szerint az egyik táncos elegánsan lehúzta volna a köpenyt Madonna válláról, ám az énekesnő a szalag fogságában azonnal elbotlott, és hanyadt esve a pódiumra vezető lépcsőkön akkorát zuhant a csípőcsontjára, hogy a mikrofon is kigurult a kezéből. 

The Show Must Go On!

Hogy mindez a táncos, az öltöztető, vagy a ruhatervező hibája volt, ezen a ponton már mindegy is - ám annyi bizonyos, hogy mondjuk a Cirque de Soleil akrobatái sem véletlenül fordulnak profi jelmezeshez hájpolt divattervezők helyett. Öröm az ürömben, hogy többé senki sem gyanusíthatja őt playbackes tátogással – amíg vissza nem talált hozzá a mikrofon, és ki nem keveredett a szépséges Armani kosztüm alól, csupán a zenei alap szólt pőrén. Néhány másodpercig kétséges volt, hogy az élő adás egyáltalán folytatódik –e, ám az énekesnő évtizedes profizmussal kezelte a helyzetet: felpattant, és mintha mi sem történt volna, folytatta a produkciót. Na ekkor vált bizonyossá: így vagy úgy, de Madonna már megint elérte, hogy az egész világ róla beszéljen. 

A sors ironiája, hogy a dal szövege egyfajta önbeteljesítő jóslatnak is tekinthető: „A mennyekig vittél, majd hagytad, hogy lezuhanjak, de most, hogy vége, csakazértis folytatom! Magasra emeltél, majd végignézted, ahogy elbukom, de a fájdalom után csakazértis folytatom!” – ha nem volna olyan fájdalmas az esés, hogy az ember hangosan felszisszen, ha végignézi, még az is felmerülhetne, hogy szándékos PR kampányról van szó. Ám néha az élet a legjobb rendező: Madonna neve órákkal a fellépés után a Twitteren három hashtagben trendelt, és még a popkultúrával szőrmentén sem foglalkozó híradók is azonnal műsorra tűzték a bukdácsolást.  

56 éves - de nem kell neki kaszkadőr

Sokan találták viccesnek, hogy "öreg nénis" meme-eket készítsenek, a BuzzFeed például egy egész cikkre valót halmozott össze belőlük, no nem mintha egy húszéves kecsesebben hajtotta végre ezt a zuhanást. Szerencsére korizmussal és vitriollal átitatott gyűlölködő, kárörvendő megjegyzések mellett – többszázezren emeltek kalapot Madonna profizmusa előtt, köztük olyan celeb-társak, mint Boy George, Mario Lopez, Adam Lambert, és Monte Pittman – aki szerint nagyobb esély volt arra, hogy a színpad törik össze, mint hogy Madonnának bármi baja essen. „Ha én így elzúgtam volna ennyi ember előtt, megváltoztatom a nevem, és másik bolygóra költözök – minden tiszteletem Madonnáé, hogy szemrebbenés nélkül folytatta!”, "56 éves, és nincs szüksége kaszkadőrre!" „Nem az számít, hogy hányszor esel el, hanem hogy hogyan állsz fel utána”. Még a régi rivális, Cher is azt üzente: "Madge, bajnok vagy, hogy végignyomtad, remélem egyben vagy!" 

A legszívmelengetőbb poszt Liza Minelli oldalán született, aki így írt: "Állítólag barátnőmet, Madonnát a földre rántották a fellépésén, de én tudom, hogy ez lehetetlen. Madonnát soha senki sem kényszeríti padlóra." A Huffington Post pedig egyenesen kijelentette: „Mindannyian példát vehetünk Madonnáról – így kell emelt fővel folytatni!” Olyan is akadt, aki ennél mókásabb tanulságot vont le a dologból, és a Hihetetlen család című animációs film egyik jelentét idézte, mely szerint „a köpeny minden szuperhős végzete”, hiszen a világ megmentésének kritikus pillanatában beleakadhat egy rakétába, beszippanthatja egy turbina, vagy épp fennakadhat egy liftben. Dehát Madonna ezt nem tudhatta – ő nem szuperhős, hanem királynőképzőbe járt.

A "Carrie Bradshaw-pillanat"

Bevallom, jómagam az esés pillanatában úgy éreztem, hogy megállt a szívem, és úgy a performansz felére tértem magamhoz, amikorra már Madonna húszéves táncosait megszégyenítő akrobatikus mutatványokat nyomott, és vigyorogva nyomta a koreográfiát. Ekkor jutott eszembe a Szex és New York sorozat egyik ikonikus jelenete – amikor Carrie Bradshaw élete első és egyetlen divatbemutatóján Dolce & Gabbana bugyiban taknyol el, Heidi Klum pedig nemes egyszerűséggel átlép rajta. Carrie öszzekaparta magát, leporolta a bugyiját, és „legyőzhetetlen vagyok” mosollyal vonult végig a kifutón, a tömeg pedig üdvrivalgással köszöntötte. Hasonlóan történt a Brit Awardson is: a dal végén, körülvéve a szexi bikucikkal Madonna a földre terítette az egyik minotaurusz srácot, lekapta róla a hatalmas szarvakat, és győzedelmesen a magasba emelte azt, a közönség pedig egyemberként ünnepelte.

Ugyanakkor nem tudtam elengedni a gondolatot: egy ekkora esésből akár komoly tragédia is lehet – vajon egy after partin, vagy egy kórházi ágyon folytatódik Madonna estéje? Egy perc sem telt el, de az énekeső Facebook profilján megjelent egy rajz a hírhedt kosztümről: „Fennakadtam Armaniban – a gyönyörű köpeny túl feszes volt. De semmi sem állíthat meg – a szeretet felemelt. Köszönöm a jókívánságaitokat – jól vagyok.” Bebizonyosodott, amit mindig is sejtettünk - Madonna valóban halhatatlan. 

11008186 1419093925052952 1210621068 n
Fotó: instagram

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta