#VILÁGOM

Hableányok márpedig vannak. És hablegények is.

2015. február 22., vasárnap 12:11

Január elején már második alkalommal rendezték meg Merfest Conventiont, azaz a hableány- és hablegény-találkozót Észak-Karolinában. A cosplay-ről írtunk már korábban, és jópofa dolognak tartjuk, mert nemcsak kreatív, de közösségépítő jellege is van. A tengeri lények eme ünnepének a Triangle Aquatic Center adott otthont Caryben, idén közel 300-an öltötték magukra a sellőjelmezt, az egész rendezvényről pedig a Coolhunting.com jelentetett meg egy pazar fotóösszeállítást.

"A legtöbben egy gyermekkori mese vagy könyv, esetleg egy tengerparti élmény miatt döntenek úgy, hogy beöltöznek" – mondta el Arthur Drooker, az esemény fotósa. "A Merfest tökéletes hely és alkalom azok számára, akiket sokszor még a saját családjuk is elítél a fura vonzódásuk miatt" – tette hozzá. A 300 jelmezes közt ráadásul volt 10 férfi is: az ő céljuk pedig az, hogy felhívják a figyelmet a közösségre és népszerűsítsék a sellőlétet.

Az eseményen nemcsak beszélgetések kaptak helyet: workshopok keretében beavatták az érdeklődőket a víz alatti modellkedés titkaiba (beleértve a lélegzet visszatartását is), és együtt úszhattak Hannah Fraserrel is, aki "profi hableány és környezetvédő". Ahogy a majálisokon a vattacukorárusok, úgy itt is megjelentek természetesen azok, akik sellős kiegészítőket árultak (uszonyt például már 80 dollárért, kicsit több mint húszezer forintért is vásárolhatott, aki kedvet kapott ehhez az egészhez); de olyan is akadt, aki teljes (szilikonból készített, így teljesen testre simuló) uszonyos ruhát kínált, ami persze már komolyabb befektetés, 2700 és 4000 dollár (750 ezer – 1 millió forint) közötti áron kapható.

CWWedding-Drooker
Fotó: Arthur Drooker / http://www.arthurdrooker.com/

A hableányoknak és -legényeknek sokszor segítőjük is van, őket mertendernek hívják. Ők azok az ismerősök vagy barátok, akik segítenek felölteni a sellőfarkat vagy -ruhát, a vízhez segítik a felöltözött, így a szárazföldön nagyjából mozgásképtelen jelmezes párjukat, vagy csak cipelik a felszerelést, amikor épp nincs használatban. Idén egyébként sor került az első esküvőre is: Cookie Ramirez (akit Harlem Mermaid néven ismernek a hableány-cosplay körökben) hozzáment a mertenderéhez, Ralph De Jesushoz. A menyasszony természetesen fehér csillogó jelmezt viselt, a vőlegény pedig szmokingot. A képen őket láthatja, rájuk kattintva pedig megnézheti Arthur Drooker fotóit az eseményről, meg úgy az egész sellőlétről.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta