Tudta, ki van a fotó mögött?

Tim Mantoani fotográfus az elmúlt kilenc évét azzal töltötte, hogy felkutatott megannyi olyan híres fényképészt, akiknek a fotói ma már kultstátuszban vannak és mindenki ismeri őket, majd lefotózta őket ismertté vált vagy legkedvesebb fotóikkal és ezt egy gyönyörű albumban jelentette meg. A Behind Photographs (Fényképek mögött) című könyv elkészültéről a fotós külön videóban nyilatkozik, hiszen a könyvnek természetesen honlapja is lett. 

Mantoani a képeket egy nagyon ritka és nagyon nagy kamerával, egy 20×24-es Polaroid Landdel készítette, ami egy igazi szörnyetegnek számít a nagyfelbontású kamerák között. A fotós 2006 végén fogott bele a munkába, ami nemcsak azért érdekes, mert így arcot is rendelhetünk az ikonikus képekhez, hanem mert a több mint 150 lefotózott művészt arra is megkérte, hogy írjanak is a róluk készült fotók mellé néhány plusz információt, így a kész sorozat valódi történelmi jelentőséggel bír. 

A képre kattintva megnézheti a fotósokat és ikonikus képeiket!
A képre kattintva megnézheti a fotósokat és ikonikus képeiket!

A könyv 320 oldalon keresztül mutatja be a fotósokat ikonikus képeikkel, olyan sztárokat felsorakoztatva, mint a rocklegendákat előszeretettel fényképező (azóta már elhunyt) Jim Marshall, aki például a Beatles-t is fotózta párnacsata közben; a híres zöldszemű afgán lány képét készítő Steve McCurry, a Tienanmen téri tankokat saját testével feltartóztatni akaró tüntető drámai fotójáról (is) ismert Jeff Widener, a nagy sportesemények örök szereplője, Michael Zagarist, de Baron Wolmant is lekapta klasszikussá vált Jimi Hendrix portréjával 1968-ból. 

A könyv mellesleg e-könyvben is megvásárolható, de ha valamiben, ebben azért mi ragaszkodnánk a papírformához...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek