#VILÁGOM

Tudta, hogy Legóval festeni is lehet?

2015. február 11., szerda 13:41

Nézze meg milyen az, amikor egy Lego-mániás egyben a festészetet is szereti, és még rettentően kreatív is. Ilyenkor nem áll meg ott, hogy kirakja építőkockákból a kedvenc Mondrian festményét, hanem csinál belőle egy stop-motion animációt. A kisfilmben nemcsak a Piet Mondrian festmény készül el Legóból-Legóval, de még az ecset és a festék is Lego. Zseniálisak a részletek is, ahogy egyre fogy a Lego festék, és ezzel együtt az ecsetmosó víz színe is változik, sőt ahogy maga az ecset is egyre festékesebb lesz. De inkább nézze meg a videót, amit Jon Rolph készített: 

Piet Mondrian

Piet Mondrian képeket biztos, hogy mindenki látott már és biztos, hogy meg is maradt az emlékezetében. A jellegzetes kompozíciói, a színes négyzetek tették őt igazán ismertté. A holland festő a geometrikus absztrakció egyik legjelentősebb képviselője, a De Stilj művészcsoport tagja. Művészete a posztimpresszionizmus szellemében indult, majd megismerkedett a kubizmussal és a neoplaszticizmussal is. 

Forrás: http://www.piet-mondrian.org/ és Wikipedia

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta