Korai Öröm szülinaptól a mangalicakocsonyán át Buñuelig adjuk az ívet a héten

Ezen a héten jó sok programot tudunk ajánlani, például szülinapozik a Korai Öröm, a Slipknot zúz, Sophie Ellis Bextor DJ lesz, bemutatkozik az Ördög és visszatér a Kensington. Lesz avantgarde előadás fekete lufikkal valamint Tolnai Ottó-vers ihlette mozgásszínház is, de mehet moziba, mangalica disznótorosra, meg még egy csomó mindenre. 

Február 5.

Csütörtökön a Papp László Sportarénában Slipknot-koncert lesz, látványos show elemekkel, kemény zenével és persze maszkokkal. Aki valami visszafogottabb, de közel ilyen zúzós bulira vágyik, annak viszont az A38-on a helye, ahol a Korai Öröm tartja 25. születésnapját. A koncert az annak idején kultikussá vált FMK-s bulik törzsközönségének kötelező, de igazából persze mindenkinek, aki még emlékszik a nagy közös Másfél-Korai Öröm partikra. 

Február 6.

Le se szálljon a 90-es évek nosztalgiavonatról, pénteken az egykori frankhegyi-törökbálinti bulistákat várják a Dürerbe, ahol másodjára tartanak Őspartyt, megidézendő a hőskor első goapartijait. A Vittulában szintén másodjára tartanak Lux Interior-bulit a két éve elhunyt énekes emlékére. Ha ön húsevő, látogasson ki a Magalica Fesztiválra a Szabadság térre, ami egészen vasárnapig várja a látogatókat. Még elszántabbak akár Miskolcig mehetnek a Kocsonyafarsangra, ahol koncertek is várják a zabálás mellett a hétvégén. De pénteken vagy szombaton adjunk a magaskultúrának is, nézze meg a Trafóban a Láthatatlan látható című kortárs táncelőadást, ami Tim Burton-i sötétséget és fekete lufikat ígér, így: 

Február 7.

Szombaton ne legyen nagyon másnapos, mert várják a VI. kerület zenei emlékei: az Antikváriumi séta alatt megismerheti többek között a Liszthez vagy Kodályhoz kapcsolódó épületek történetét, mindezt ingyen. Ha meg már úgyis arra jár, ugorjon be a Gozsduba, ott ingyenes könyv- és bolhapiac várja. Este a Kasinoban Garcons szülinapi buli lesz, ahol a sztár DJ az a Sophie Ellis Bextor lesz, akit sokan csak popdalairól ismernek, pedig most férjével, Richard Jonesszal közösen megmutatja, hogy a DJ pult mögött is megállja a helyét. De ha punk bulira vágyik, akkor menjen a Gólyába és nézze meg a Lopunk! zenekart, amiben Hammer Ferenc dalban fejezi ki azt, ami a szívét nyomja. A Superbutt volt tagjaiból összeállt Ördög ugyanekkor a Gozsdu Manó zenekarban lép fel, míg a Mika Tivadarban Nagy Farsangi Ciki buli lesz. 

10956050 10205779839914657 6257800004458619597 n
Facebook

Február 8.

Vasárnap laza délutáni programként válogasson a Müsziben régi bakelitek és CD-k között, sőt akár ön is eladhat néhány darabot a hanglemez börzén. Vagy kóstoljon borokat a Mezőgazdasági Múzeumban a Furmint Február keretein belül. Este az elektronikus zene kedvelőinek pedig a Dürerben a helye, ahol DJ Shadow és Cut Chemist lép fel egyesített erővel. 

Február 9.

Hétfőn készüljön fel a hétre például azzal, hogy egykor betiltott spanyol filmet néz a Müpában. Luis Buñuel Viridiana című 1961-es filmje megnyerte az Arany Pálmát, de Franco betiltotta, és a Vatikán hivatalos lapja tetszését sem nyerte el. Vagy ha valami újabbat szeretne, akkor nézze meg a Whiplash-t, ami sokak szerint az év zenés filmje már most, de legalábbis több Oscar-jelölést is kapott, és már van egy Golden Globe-díja is. 

Viridiana-329248510-large

Február 10.

Kedden a Trafóba menjen és nézze meg a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Rózsák című darabját, ami egy Tolnai Ottó vers alapján készült. A Vajdaság Ma kritikája szerint "Az előadás művészeti kérdésekkel, a fizikai akció és a költészet kapcsolatával foglalkozik, azzal, ahogyan a kettő kiegészíti egymást, s amelyből nagyon szép momentumok születnek a színpadon". Ezt azok, akik már látták, úgy foglalták össze egyszerűbben, hogy "elvont és avantgarde előadás, de őrült jó trip". Ha inkább moziba menne, akkor a Rendíthetetlen című életrajzi drámát ajánljuk, amit Angelina Jolie rendezett és szintén jelölték néhány Oscar-díjra. Igaz, a hangkeverést, a hangvágást és az operatőrt, nem magát a filmet. 

02
Universal Pictures

Február 11.

Szerdára az Iparművészeti Múzeumban az Ősi Kína Kincsei című kiállítást ajánljuk, amiben több mint 150 tárgyat mutatnak be. Ha pedig koncertre vágyna, akkor fedezze fel magának az A38 hajón fellépő holland Kensington zenekart, akik hazájukban most nagyon menők, és éppen listavezető az a legújabb lemezük. Ilyenek:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek