#VILÁGOM

Viselne Andy Warhol-műtárgyat a lábán?

2015. február 4., szerda 13:36

Ilyen az, amikor két ikon találkozik, és ettől önnek jó lesz: a világ egyik legismertebb művésze és a divatban hasonló kvalitásokkal bíró tornacipő közös projektjével most a Warhol-rajongóknak őrülten menő cucca lehet. A művész még a 80-as évek közepén tervezett át a híres Chuck Taylor tornacipők közül párat, felhasználva hozzájuk azóta híressé vált műveit is, melyeken akkoriban dolgozott. Így került rájuk kézzel szitázva a híres Campbell's leveseskonzerv képe, vagy motorbiciklik és a hidegháborús korszakból származó térképek részletei. 

A Converse és az Andy Warhol Alapítvány közös munkájának eredménye most az ezekről a cipőkről készült remake-kollekció, amely február 7-én kerül a boltokba. "Warhol munkáját az amerikai popkultúra ikonjai inspirálták, és úttörő volt a Chuck Taylor All Star cipőnk egyedivé tételében is. A 80-as években mintegy üres vászonnak használva szitanyomás segítségével a saját ízléséhez alakította pár cipőnket" – mondta Damion Silver vezető tervező. Az eredeti Warhol Converse-ek jelenleg is a pittsburgh-i Andy Warhol Múzeum kollekciójának részét képezik, és az értékük szinte felbecsülhetetlen, de ön szerencsére megfizethető áron juthat majd a hasonmásokhoz: a kollekcióban lesznek alacsony és magassszárú darabok is, az áruk pedig 35 és 90 dollár (10-25 ezer forint) között mozog majd. Viszont jó, ha siet: mindössze 200 pár készül belőlük - írja a Hyperbeast.

ajanlo
Fotó: Converse

Ha inkább a ruháin viselné Warhol műveit, a Pepe Jeans szezonról szezonra piacra dobja a művész nevével fémjelzett kollekcióit, így 85 fontért (35 ezer forintért) akár Marilyn Monroe-s pulóvere is lehet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta