Viselne Andy Warhol-műtárgyat a lábán?

Ilyen az, amikor két ikon találkozik, és ettől önnek jó lesz: a világ egyik legismertebb művésze és a divatban hasonló kvalitásokkal bíró tornacipő közös projektjével most a Warhol-rajongóknak őrülten menő cucca lehet. A művész még a 80-as évek közepén tervezett át a híres Chuck Taylor tornacipők közül párat, felhasználva hozzájuk azóta híressé vált műveit is, melyeken akkoriban dolgozott. Így került rájuk kézzel szitázva a híres Campbell's leveseskonzerv képe, vagy motorbiciklik és a hidegháborús korszakból származó térképek részletei. 

A Converse és az Andy Warhol Alapítvány közös munkájának eredménye most az ezekről a cipőkről készült remake-kollekció, amely február 7-én kerül a boltokba. "Warhol munkáját az amerikai popkultúra ikonjai inspirálták, és úttörő volt a Chuck Taylor All Star cipőnk egyedivé tételében is. A 80-as években mintegy üres vászonnak használva szitanyomás segítségével a saját ízléséhez alakította pár cipőnket" – mondta Damion Silver vezető tervező. Az eredeti Warhol Converse-ek jelenleg is a pittsburgh-i Andy Warhol Múzeum kollekciójának részét képezik, és az értékük szinte felbecsülhetetlen, de ön szerencsére megfizethető áron juthat majd a hasonmásokhoz: a kollekcióban lesznek alacsony és magassszárú darabok is, az áruk pedig 35 és 90 dollár (10-25 ezer forint) között mozog majd. Viszont jó, ha siet: mindössze 200 pár készül belőlük - írja a Hyperbeast.

ajanlo
Converse

Ha inkább a ruháin viselné Warhol műveit, a Pepe Jeans szezonról szezonra piacra dobja a művész nevével fémjelzett kollekcióit, így 85 fontért (35 ezer forintért) akár Marilyn Monroe-s pulóvere is lehet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra