Mancs, bundás nő, analóg techno és akusztikus punkrock várja a héten

Ezen a héten zeneileg tanulságos élmények várják: megtudhatja, mi az a drone metál, meghallgathatja, milyen amikor a technót valódi hangszerekkel játsszák, és megtapasztalhatja az akusztikus punkrock koncertet is. Esetleg örökbefogadhat gumikacsát, nézhet hajjal borított női testeket, vagy jó filmeket is. 

Január 29.

Csütörtökön menjen Skip Jensen Group koncertjére. Skip Jensen a montreáli garage rock 'n' roll élet egyik alapembere, most trióban járja a világot. Az A38-on Electro Guzzi koncert várja, ez akkor érdekes, ha minimáltechnót szeretne hallgatni analóg felállással, kütyük nélkül. 

Január 30.

A Mary Popkids pénteken ünnepli az 5. születésnapját, de ha esetleg idő előtt elfogytak a jegyek, akkor még mehet a Belgrád Rakparton az Illegal Rubber Duck Partyba, ahol gumikacsát lehet örökbe fogadni és azzal is támogatni a Szivárványházat. Ha pedig színházba menne, akkor a Bethlen Téri Színházat ajánljuk, ahol Makrancos címen a klasszikus Shakespeare-darab mai értelmezését láthatják. 

018 14 04 10 mary popkids
Adrián Zoltán / Index

Január 31.

Szombaton a Fészek Művészklub fiatal művészek munkáit mutatja be, különböző művészeti ágakból válogatva. Ha zúzósabb programra vágyna, a Barba Negrába tud menni Ignite-koncertre, ahogyan azt az énekesük, Téglás Zoli novemberben megígérte

Február 1.

Vasárnap csak a bevállalósabbak menjenek el megnézni a világhírű mentőkutya, Mancs történetét, mi már láttunk és rémes. A film alapjául a kutya élete szolgál, ám a történet fiktív. Ha inkább színházi élményre vágyik, akkor a Jurányi Inkubátorház Halotti Thor című darabját ajánljuk, ami a Nylon Group legújabb előadása. Esti koncertnek pedig ismét Ignite, csak ezúttal az A38-on, akusztikus verzióban. 

MG 9200
Dívány

Február 2.

Hétfőn menjen moziba és nézze meg az Öveket becsatolni! című filmet, ami a Törökfürdő rendezőjének, Ferzan Ozpeteknek a legújabb filmje: romantikus vígjáték drámai szállal. Akcióthrillerek rajongóinak itt a Blackhat, Michael Mann legújabb filmje cyberbűnözőkről Chris Hemsworth főszereplésével.

Február 3.

Kedden nézze meg a Mission Art Galériában Verebics Ágnes Hairy Gang című kiállítását. Verebics legújabb sorozatán mezítelen, de mégis eltakart női testeket mutat meg, amelyeken az öltözet az alkotó által legszebbnek ítélt női szőrzet, a haj. De tudunk még ajánlani mozit is, például Benedict Cumberbatch főszereplésével a Kódjátszma című életrajzi drámát, amiben Alan Turing életét ismerheti meg. 

Február 4.

Szerdán premier előtti filmvetítésre és koncertekre mehet a Toldi Moziba, ahol a már most az év zenés filmjének mondott Whiplash megtekintése koncertbe torkollhat. Nem véletlenül, hisz a film egy elkötelezett jazzdobos-tanuló és egy vietnámi kiképzőtiszt szigorával okító jazztanár története és hatalmi harca, amely arról szól, milyen árat kell befizetni azért, hogy zsenivé váljon az ember. A rendező-forgatókönyvíró Damien Chazelle egy rendkívül feszült és feszes, precíz tempójú és dramaturgiájú filmet írt és rendezett, ráadásul a fináléban minden idők legjobban lefilmezett, eksztatikus dobszólóját ígérik. Ha a jazz kevésbé fekszik önnek, mehet helyette az A38-ra, ahol megtudhatja, mit jelent az a drone metál – magától a műfaj kitalálójától, az Earth zenekartól. 

57368
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek