#VILÁGOM

David Bowie 50 évnyi frizurája egyetlen gifben

2015. január 19., hétfő 09:45

Egészen hihetetlen, de David Bowie a napokban töltötte be 68.születésnapját, amiről természetesen a rajongói is megemlékeztek világszerte. Így tett a 22 éves brit származású illusztrátor, Helen Green is, aki egy egészen szokatlan formáját választotta az ötven éve a pályán lévő zenész megünneplésének. A portrékra specializálódott Green ugyanis egyetlen gifben szemlélteti, milyen drasztikus frizuraváltásokon ment át Bowie az elmúlt öt évtizedben –írja a több mint harminc képből álló sorozatról a thisiscolossal.com.

DB-HG-700px.gif
Fotó: helengreenillustration.com

Az illusztrációkat elnézve a performanszokban is erős David Bowie valóban gyakori vendég lehetett a fodrásznál, mondhatni, hogy stúdióalbumonként más-más külsővel hódította meg közönségét. Jól látható, ahogyan a kezdeti konzervatívabb stílust egy jóval bevállalósabb vonal követte a sorban, és ezek közül jópár a mai napig érvényes lenyomatot hagyott a popkultúrában. Az 1972-esThe Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars főszereplőjének, a hermafrodita Ziggy Stardustnak formabontó vörös frizuráját például a mai napig használják különböző divatanyagokban és videóklipekben, ahogy a glam rockos vonaltól távolabb eső fazonok is visszaköszönnek több kortárs művész munkájában is. A hetvenhez egyre közelebb kerülő, sokat látott zenész egyébként 28 stúdióalbumot, 7 koncertalbumot, 14 válogatáslemezt és számos filmszerepet tudhat a háta mögött, és persze felkerült a minden idők száz legjobb zenészeit jegyző listára is. Aki pedig szeretné megvásárolni Greene a gifjének alapjául szolgáló grafikákat, az fekete-fehérben és színesben egyaránt 15 dollárért (kb 4000 forintért) megteheti.

tumblr nhuzifiESR1qaetdco1 500.png
Fotó: helengreenillustration.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta