#VILÁGOM

Hogy jön össze Nick Cave a gördeszkával? Így.

2015. január 9., péntek 08:47

Sosem gondoltuk volna, hogy a szinte mindig elegáns zakókban, csőnadrágban és hegyes orrú cipőkben parádézó ausztrál zenésznek bármi köze is lehetne a gördeszkás kultúrához, de Nick Cave-nek 57 éves korára erre is sikerült rácáfolnia. Limitált szériás deszka kollekciót dobott piacra az ismert melbournei márkával, a Fast Times-sal együttműködésben – számol be a szokatlan összeborulásról a pitchfork.com, akik egyébként üdvözölték az ötletet. Nekünk is kifejezetten bejött  a San Franciscó-i grafikus, Chuck Sperry által tervezett deszkalap, amit állítólag az old school motoros sisasok ihlettek.

NickCaveSkate2
Fotó: fasttimes.com.au

Nick Cave & The Bad Seeds pedig úgy jön a képbe, hogy a vagány grafikák mellé a a deszkára feltették a 2004-es Abattoir Blues című lemez egyik slágerének, a Nature Boy-nak pár költői sorát is: „She Moves Among The Flowers, She Floats Upon The Smoke. She Moves Among The Shadows, She Moves Me With Just One Look.” Nehéz elképzelni, de a márka állítása szerint azért ezt a dalt választották, mert ez szerintük kifejezetten passzol a helyi deszkás közeg városi gondolkodásmódjához és életstílusához.

10923501 860115130717864 6716549804490422792 n
Fotó: fasttimes.com.au

A 2008-ban alapított márka online boltjából már megrendelhetőek a deszkák, amikért mérettől és kialakítástól függően 79.95-219.95 dollárt (21.579-59.365 forintot) kérnek, de a deszkán látható grafikákat pólókra nyomva is árulják, egy ilyen darab 49.95 dollárba (13.480 forint) kerül az üzletben. Akiket nem hozott lázba Nick Cave-nek ez a forradalmi húzása, azoknak ajánljuk a zenész héten debütáló filmjét, a 20.000 nap a Földönt, ami Cave életének egyetlen elképzelt napját mutatja be.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta