Nick Cave, Elvis Presley és a jazzrajongók hete következik

Ezen a héten örülhetnek az Elvis-rajongók, hiszen nagy bulikkal ünnepelhetik Presley 80. szülinapját, de a legnagyobb nyertesek a jazzkedvelők, mert szinte az egész hét róluk szól majd. De lesznek jó filmek és kortárs művészettel is készültünk! 

Január 8. csütörtök

Premier előtt mutatják be a Toldi moziban a 20.000 nap a Földön című filmet, ami a legendás zenész és költő, Nick Cave egy elképzelt napját mutatja be. A filmben, ami az utolsó, Push The Sky Away című lemez munkálatai közben készült, összemosódik Cave valódi és elképzelt élete. A bemutató után koncertek is lesznek, részletes program a fenti linken. 

Január 9. péntek

A jazzkedvelőknek ez a hét maga lesz a kánaán, hiszen egy csomó jó koncert lesz a városban, és pénteken kezdődik a Jazz Showcase a Müpában. Hazai és környékbeli jazz produkciók mellett Belgium és Hollandia feltörekvő zenekarait is megismerheti. Ha a jazz hidegen hagyja, mehet moziba, a Büszkeség és bányászélet című angol vígjátékra, hogy megtudja, mi lesz akkor, ha egy csapat sztrájkoló bányász mellé áll a Büszkeség Menete is. Nekünk tetszett.

002
Pathé Films AG

Január 10. szombat

Ha gyermeke szeret kertészkedni, akkor vigye el a Fűvészkertbe, hogy ott egy kimondottan kisgyerekeknek szóló foglalkozás közben megtudják, hogyan lehet dzsungelt csinálni otthon az erkélyből. Este a Muzikumban Elvis Presley 80. születésnapjáról emlékeznek meg, ahol fellép a Mystery Gang, és előtte filmeket is vetítenek. A New Orleans Music Clubban is Presley előtt tisztelegnek, sőt lesznek még máshol is ilyen tematikájú bulik a városban. Ha azonban másra vágyna, ajánlanánk a Ganxsta Zoli Tribute bulit: ne aggódjon, nem rajongók fognak rappelni Döglégy helyett, hanem például a Soerii és Poolek, Csipa a Hooligansből, vagy a Paddy And The Rats. Ha pedig ez sem nyerte el a tetszését, akkor még mindig mehet a Syma csarnokba, ahol a kézzel habverés világcsúcsát is tartó reneszánsz ember, Thomas Anders lép fel, és nem meglepő módon Modern Talking dalokkal szórakoztatja majd a közönséget. 
 10885213 1522674481333518 1643365019997747941 n
 
10885213 1522674481333518 1643365019997747941 n
Facebook

Január 11. vasárnap

Megintcsak a jazzrajongóké lesz ez a nap, ugyanis a Művészetek Palotájában fellép a Michiel Borstlap Trio a Jazz Showcase megkoronázásaként. Ha valami nagyon könnyedre vágyik inkább vasárnap, és a meséket is szereti, akkor nézze meg a Vadregény című filmet, amit több ismert mese modernizálásából gyúrtak össze, és Meryl Streep boszorkányt játszik benne, míg Johnny Depp farkast. 
1

Január 12. hétfő

A hétfőjét szentelje a színháznak, például menjen el a Trafóba a Nextfeszt-re: itt egészen január 23-ig lehet megnézni kilenc produkciót az új generációtól. Hétfőn kettőt is: az egyik egy performance lesz Vass Istvántól Fájdalomtest címmel, míg a másik a Dollár Papa Gyermekei előadásában az OTTHON (August Strindberg: A Pelikán) című színműve lesz.

Január 13. kedd

Megmondtuk, hogy ez a hét a jazz jegyében fog telni, így ma egy jazzpop buliba mehet, a Random Trip vendége ugyanis a Moonlight Breakfast lesz, de beszáll hozzájuk Gereben Zita, KRSA, és MC Kemon is. És volt már panellakás-színházban? Mert kedden ezt is megteheti, belenézhet az újpalotai telepi srácok életébe, mindezt valóban egy panellakásban. 

Január 14. szerda

Szerdán menjen el a Brody ArtYardba a Budapest Szafari című kiállításra, ahol Marcus Goldson festményeit és akvareljeit nézheti meg. A képek humorosak, groteszkek és a budapesti élet mindenapjait mutatják meg. De megnézheti a Spanyol affér című vígjátékot is, melyben egy sevilliai férfinak kell eljátszania, hogy igazi baszk vőlegény. Vagy nézze meg a Sils Maria felhőit Juliette Binoche főszereplésével, melyben egy nemzetközi karrierje csúcsán lévő színésznőnek kell felkészülnie arra, hogy újra abban a darabban játszon, amivel sikeres lesz – csak most a fiatal, csábító lány szerepe helyett az öngyilkosságba hajszolt idősebb nőt kell alakítania. A filmben egyébként Kristen Stewart is szerepel, aki ezzel lehetőséget kapott, hogy a vámpíros tinifilmek (Twilight saga)  után egy drámában mutassa meg, mit is tud valójában. 

10750466 327380250797808 6770240725200784119 o
Facebook
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek