Szilveszterkor bulizni fog. Vagy nem.

A karácsonyi bejgli és több napos családlátogatás utáni következő össznépi megmozdulás a szilveszter. A nap, amikor bármi áron jó bulit kell csapni, hogy méltóképpen búcsúztassa a 2014-et, és kellően másnaposan kezdje a 2015-öt. Ha ezt nem otthon tervezi, elmondjuk, hol teheti  – mármint a kedvenc kocsmáján vagy éppen házibulin, esetleg utcai petárdázáson felül.

Előadások

Ha nem szeret táncolni, utálja a tömeget és a bulit, akkor is mehet azért szórakozni. Sőt, megnézheti a közönségvonzó nagy sikerdarabokat is. Például az Átriumban az  Őrült Nők Ketrece című előadást, amihez Szilveszter alkalmából ingyenes ruhatár és egy pohár pezsgő is jár. Vagy a Magyar Színházba is tud menni a Vámpírok Báljára, ahol a musical megtekintése után a szereplőkkel, vagyis a vámpírokkal koccinthat.  Az Operaházban pedig a Denevért adják, aminek majd 23.30-kor lesz vége, úgyhogy oda kell majd figyelnie, hogy ne a ruhatári sorban érje ez éjfél. 

Őrült nők ketrece
Őrült nők ketreceCsányi Mónika / Kultúrbrigád

De mehet Dumaszínházba is, ha éppen nem akarja otthon, a TV-ben nézni. Több előadás is lesz, úgyhogy válogathat is aszerint, hogy kik a kedvencei, vagy hogy melyik menüsor tetszik jobban. De akár hajókázhat is a Dunán, itt is várja menüsor, éjfélkor pezsgő, tánc, sőt még tombola is. Azért vegye figyelembe a hajós rendezvények rizikóját, ami nem az, hogy elsüllyed, hanem hogy ha mégsem tetszik a buli, nem tud átmenekülni máshová. 

Zene

A legtöbb szórakozóhelyen, ahol egyébként is szokott táncos buli lenni, ott biztos, hogy most is lesz, szóval ha egyébként is minden hétvégét a kedvenc klubjában tölt, akkor most is nyugodtan tervezzen ezzel, ha a megszokott közegben akar szilveszterezni.

Quimby
QuimbyÜveges Zsolt

Ha viszont valami másra vágyik, például koncertekre, akkor menjen például a MOM Kulturális Központba, ahol a Qumiby-koncert lesz, de a Manoya és a Söndörgő is fellép az este folyamán, majd DJ Infra Gandhira lehet bulizni.  A szomszédban pedig Budapest Bár Szilveszter lesz a Laurus étteremben. Aki retrobuliba menne, az elnézhet a Millenárisra, ahol a TNT lép fel, igen még létezik ez a zenekar, sőt most fognak visszatérni. Aki inkább a régi klasszikus rockzenét szereti, az a Club 202-ben tud bulizni Mobilmánia triplakoncerten.  Az A38-on Random Trip lesz, két felvonásban de persze különböző műsorral, így vagy egy nagyon hosszú koncertre mehet, vagy eldöntheti, hogy koccintás előtt akar egyet bulizni, esetleg együtt akar koccintani a tömeggel.  A Corvnintetőn Tesco Disco Szilveszter lesz, ahol fellép a SirVive, a Moog és a Hangmás, utána pedig egészen reggelig lehet táncolni.  A Barba Negrában is lesz buli, ott eddig annyi biztos, hogy fellép a Kowalsky Meg A Vega és a Hooligans, de állítólag még várják meglepetések a bulizókat.  A Roham Bárban Anima Sound System lemezbemutató koncert lesz, előtte pedig még a Colorstar is bemutatja az új lemezét ugyanott. 

Bulik tekintetében is erős a felhozatal, a  G3 Rendezvényközpontban 101 Klub Szilveszter lesz, úgyhogy aki Depeche Mode és Cure hangulatban szeretné búcsúztatni az évet, annak itt a helye, ráadásul 3 helyszínen zajlik majd az egész.  Az elektronikus zene kedvelőinek a Dürerben a helye, ugyanis egészen reggelig tart majd a Normafa NYE 2015, ahol például Loud és Ludmilla is fellép.  A Mika Tivadar Mulatóban Tilos Rádiós Szilveszter lesz, Pap Dávid, alias Popdavec DJ a Kisüzemben fog zenélni, ha pedig nagyon új és menő zenékkel ismerkedne, akkor a Beat On The Brat  lesz az ön bulihelyszíne. Ha pedig herótja van a kötelező bulizástól, katt ide, megmondjuk, mit lehet nézni a tévében.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek