Rövidfilmfesztivál, Vatikán 3D-ben és vámpírbuli Péterfy Borival

Ez a hét már tényleg semmi másról nem szól, csak a karácsonyról, de azért tudunk programokat ajánlani akkor is, ha semmi kedve nincs már vásárolgatni és a karácsonyi vásároknak az említésétől is kiborul. Mehet koncertekre, akár jelmezben is, bemutatnak egy csomó jó filmet és még menő rövidfilmfesztivál is belefér Szentestéig. 

December 18. Csütörtök

Csütörtökön, ha már unja a karácsonyi bevásárlást, üljön be egy moziba és nézzen meg egy vígjátékot. Mondjuk az Eszeveszett mesék című spanyol-argentín filmet, amiből megtudhatja, mások hogyan vezetik le a frusztációjukat, legyen szó bombaszakértőről, vagy egy menyasszonyról. 

December 19. Péntek

Ha kíváncsi arra, ahogy egy nő "kislányból nővé érik, nőből szerelmes vadmacska lesz, megéli az anyaság csodáját, anyából megcsalt asszony fájdalmával változik őrjöngő amazonná és végül elme szakadásig fullasztó rémálommá a valóságban", akkor nézze meg a Jurányiban, ahogy Fekete Réka Thália előadja a Psyché M című darabot. De ha ennél komolyabban pörögne, akkor mi időben szólunk, hogy ma indul  A legrövidebb nap, a rövidfilm világnapja!  elnevezésű rövidfilmfesztivál, ahol a legmenőbb rövidfilmeket lehet megnézni egészen december 21-ig ingyen, több helyszínen. Ha pedig csak egyszerűen bulizni menne, akkor a Barba Negrába mehet  Péterfy Bori  karácsonyi farsangjába, ahol vagy macskának vagy vámpírnak kell öltözni. 

D MTI20130621003
Sóki Tamás / MTI

December 20. Szombat

A szombatot a karácsonynak szentelheti, elmehet a célzott ajándékgyűjtésre, ahol országszerte más és más szervezetnek gyűjtenek, ráadásul listát is mellékeltek, hogy mire van a szervezetnek a legnagyobb szüksége. A Herosz Budapesti Állatotthon pedig az árva állatok karácsonyát tartja, ahol a menhelyen élő állatokon lehet segíteni egy karácsonyi garázsvásár keretében, és akár örökbe is fogadhat egy árva kisállatot, hogy hosszú évekre feldobja az elkövetkezendő karácsonyokat.

December 21. Vasárnap

Vasárnap, ha nem feltétlen bulira, de kellemes jazzre vágyik, akkor menjen a Művészetek Palotájába, ugyanis a Bin-Jip lép fel. A zenekar az estére kiegészül Erik Truffaz világhírű trombitással. Ha inkább a karácsonyra hangolódna, akkor menjen egy kört az adventi hajójárattal, ami nem csak egy kivilágított hajót jelent, de megismerheti a világ karácsonyi szokásait és még díszeket is készíthet. 

December 22. Hétfő

Hétfőn, ha már az utolsó ajándékokat is megvette és bevásárolt, akkor nézzen filmeket a moziban. Ha szerette a Hobbitot, akkor bizonyára alig várta már a trilógia befejező részét, de ha nem érdekli a fantasy világa, akkor nézze meg a Válás francia módra című filmet. A történetben egy olasz házaspár válni készül, mert a nő másba szeretett bele, de mivel Olaszországban a válás évekig is elhúzódhat, ezért Franciaországban szeretnék 8 nap alatt letudni az egészet. A férj azonban csak azzal a feltétellel megy bele ebbe, ha bepótolják az elmaradt nászútjukat is, amit annak idején pont Párizsba terveztek, értik, a szerelmesek városába! Mennyire meglepő vajon, mi következhet mindebből?

December 23. Kedd

Ha táncolna egyet a nagy karácsonyi zabálás előtt, akkor az A38-ra menjen Fish! -koncertre, főleg, hogy a funkys, popos, metálos zenét összegyúró zenekar ezután tart majd egy kis szünetet, így egy darabig biztos nem látja őket. Tudunk egy nem éppen hétköznapi programot is, elmehet a Vatikáni Múzeumba egy tárlatvezetésre és ehhez elég az Uránia Filmszínházig menni. Ott mutatják be ugyanis 3D-ben a múzeumot, és így megnézheti a világhíres festményeket, majdnem úgy, mintha ott lenne. 

December 24. Szerda

Szenteste is csinálhat magának programot. Gyerekekkel például elmehet a Bálnába, ahol megnézhetik a Mézeskalácsvárost. Sőt akár saját mézeskalácsházukat is beépíthetik, ha időben foglalnak telket. Szintén gyerekekkel lehet jó proglam az Operában a Diótörő, aminél karácsonyibb programot keresve sem találhat. 

mezeskalacsvaros
Keresztesi Barbara / keresztesi.hu
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra