Thomas Anders már nagyon unja a tehetségkutatókat, de önmagát nem

Thomas Anders, az egykori Modern Talking barna fele olyannyira rákapott Magyarországra, hogy 2012 utánjanuárban ismét hazánkba látogat önálló show-jával, mi pedig ennek kapcsán emaileztünk vele. Kérdésünkre, hogy a múltkorihoz képest miben lesz más ez a Thomas Anders and The Modern Talking Band koncert – amivel nemcsak Budapesten turnéznak, de előtte még Győrbe is beugranak –, készségesen elárulta például, hogy "koncertjei igazodnak az előzetesen elpróbáltakhoz" és a számaihoz, amiben természetesen egy csomó friss szerzemény is van. "Persze a sláger mindig sláger marad" – tette hozzá bölcsen, meg hogy "és a közönség legfőképp ezekre a slágerekre kíváncsi".

Számunkra Anders jelen zenekarának névválasztása olyan, mintha eleve egy tribute formáció lennének, de kiderül, hogy azért lehetnek ők a The Modern Talking Band, mert tulajdonképpen Dieter Bohlent és még egy zenészt elszámítva tényleg az eredeti (illetve az 1998-as) felállással állnak színpadra. Ez azonban bennünk továbbra sem csökkenti a hiányérzetet, ami a huncut szőkeség Bohlen hiányából adódik, hiszen mit érne a Bros Matt Goss vagy Luke Goss nélkül? Vagy önt kinek a hiányát viselné nehezebben, Morten Harketét vagy Magne Furuholmenét az A-hából? Esetleg legközelebb Neil Tennant jöjjön Lowe nélkül, mint Pet Shop Boy? 

Mindenesetre Thomas Anders láthatóan nem így vélekedik erről (vagy van az a pénz, amitől nem így érzi), és elhozza a nosztalgiára ácsingózóknak jövő év elején a Cheri, Cheri Ladyt. A német popsztár elárulta nekünk továbbá, hogy a Modern Talking kétezres évek eleji végleges (kvázi) feloszlásának rengeteg különböző oka volt, de főleg az, hogy végül már ki nem állhatták egymást, bár ő ezt sokkal szebben mondta: "A legfontosabb oknak mindenképpen a kettőnk közti (Bohlen és Anders köztött - a szerk.) óriási személyiségbeli különbséget nevezném meg."

Arra sajnos nem tért ki alaposabban, hogy mik ezek a különbségek, nyilván ehhez az kell, hogy az ember elolvassa a könyvet, amit Bohlen 2003-ban írt "Hinter den Kulissen" (Kulisszák mögött) címmel, és amiben annyira nem ír szép dolgokat a Modern Talking másik tagjáról, hogy emiatt a kis perpatvar miatt nem is álltak szóba egymással az elmúlt 11 évben, sőt a könyvekből ki is kellett feketíteni az Anders-re vonatkozó részt. 

Azt viszont továbbra sem értjük, hogy ha már 11 év után újra szóba álltak egymással, címlapokon békültek ki, sőt a ZDF-en még fel is léptek együtt, akkor miért is nem együtt éneklik el nekünk januárban a You're My Heart, You're My Soul-t. "Nem gondolod, hogy az, hogy egyszer a tévében kezet fogunk, máris azt jelenti, hogy együtt is szeretnénk a továbbiak dolgozni?!" – felelte erre Anders, pedig mi azt gondoltuk, biztos van az a pénz, amikor de. De úgy tűnik, hogy mégsincs: "Borzasztó nehéz lenne újra egy színpadon állni és végigcsinálni a promóciós dolgokat vele."

157830293
Dominik Bindl

Így hát csak mi sírunk, hogy ha már nosztalgiáznunk kell, meg rájönni, hogy mennyire kemények is voltak valójában a nyolcvanas évek, miért is nem teljes a kép. Andersnek ez láthatóan nem hiányzik: "Nagyon szeretem a magyar közönséget, mindig szeretettel vesznek körül és értékelik a saját szerzeményeimet is."

Kérdeztük a zenészt, aki mellesleg a mi nagyjainkhoz hasonlóan szintén megfordult tehetségkutatóban zsűritagként, hogy náluk is a csapból folynak-e a a sztárkereső műsorok, és a válasz nem meglepő módon igen volt. "Őszintén szólva már unom őket. Néha felmerül bennem a kérdés, egyáltalán létezett-e televíziózás a különböző kasztingműsorok előtt."

Arról is érdeklődtünk, hogy okoz-e problémát Németországban az illegális lemezletöltés, de szerinte nem ezzel van a legnagyobb baj. "Inkább arról van szó, hogy az emberek elveszítették az érdeklődésüket a zene iránt. A zene olyan könnyen elérhető, hogy az emberek már teljesen természetesnek veszik, hogy egy gombnyomással hozzájutnak. Viszont ezáltal - azaz az internet által - a frissen jött zenekarok is könnyen kaphatnak felületet és akár felépíthetnek egy karriert."

Thomas Anders jelenleg nem dolgozik fiatalokkal, ám korábban előfordult, hogy igen, szerencsére a tanácsai azóta is a régiek, amiket most velünk is megosztott: "1. Légy tehetséges! 2. Dolgozz, és bízz magadban! (ezek amúgy Madách Imre tanácsai is, csak szólunk) 3. Légy fegyelmezett! 4. Szerencse. Sikeresnek lenni a zeneiparban nagyon komoly munka, nekem elhihetitek!"

465495177
Mathis Wienand

És végül, hogy a bulvárfaktor se maradjon ki megtudtuk, hogy a zenészt felesége (aki már nem az a Nora, akinek a nevét a nyakában viselte) és kamasz fia nem kíséri el a külföldi útjaira, amiből pedig nagyon is sok van. Leginkább azért nem, mert borzasztóan unatkoznának a Thomas Anders and The Modern Talking Band  turnéin. 

"A fiam játszik néhány hangszeren, de nem ég a szívében a zene lángja. Inkább érdeklődik a sportok iránt. Arra próbálom megtanítani, hogy legyen tiszteletteljes az emberekkel, szerintem ez nagyon fontos." 

Végül egy adalék, azoknak, akik idáig olvastak egy Thomas Andersről szóló cikket: tudták, hogy a művész nemcsak a zenében jeleskedik, de a kézi tojáshab-verésben is? Ráadásul olyannyira, hogy ezt Guiness-rekorddal hitelesítve műveli a leggyorsabban a világon? Komolyan: kézzel veri fel a tojást szép, kemény habbá, és mindösszesen 38 másodperc alatt! „Számomra is óriási meglepetést okozott, hogy éppen én lettem ebben a csúcstartó! Imádok főzni, és amikor szükségem van tojáshabra, kézzel csinálom, mert úgy gyorsabb. Egyszer egy TV show-ban szerepeltem, amikor a műsorvezető adott egy edényt, én pedig megmutattam, hogyan verem fel a kezemmel a habot. Így kerültem nagy hirtelenjében a Guiness Rekordok Könyvébe."  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra