#VILÁGOM

Nézze meg velünk, hogyan válnak Izraelben!

2014. december 12., péntek 18:58 |

Ha nem elég borús a vasárnap este, nézze meg velünk a 2015-ös Golden Globe-ra legjobb idegennyelvű film kategóriájában jelölt Gett - Válólevél című izraeli-francia-német filmdrámát. A filmet már csak azért is érdemes pont vasárnap nyolctól a Cirko-Gejzírben megnézni, mert ezen a napon nyolctól a Cirko és a Dívány jóvoltából ingyen tudhatja meg, "hogyan boldogul Viviane egy férfiak uralta világban, ahol a társadalmi konvenciók és a vallási szabályok még a válóperben sem biztosítanak azonos jogot a nők részére". Ha még ez sem győzte volna meg, akkor szólunk, hogy az eseményen Balázs Gábor eszmetörténész fog a filmről és hatásáról beszélni, szóval ha másért nem, ezért semmiképp sem érdemes kihagyni. 

A vezető izraeli színészeket felvonultató Gett szerepelt a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon, a Jeruzsálemi Filmfesztiválon júliusban pedig elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést és a közönségdíjat. A film egy hosszan elhúzódó válóper története, amelyet egy izraeli tárgyalóteremben követünk. A több mint három éven át zajló tárgyalássorozat bonyolult folyamat, amely során a férj mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse felesége válási szándékát, és házasságuk érvényben maradjon. A rabbinikus bíróság sokáig húzza az ügyet, a feszültség végig óriási a válófélben lévő pár között, a részletek homályosak, de a felek álláspontja és érzelmeik mégis határozottan kirajzolódnak a néző szeme előtt.

A filmre a jelentkezés lezárult, köszönjük a hatalmas érdeklődést!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta