#VILÁGOM

Sikoltó panda nevel a művészetre

2014. december 12., péntek 08:32

A gyerekek művészeti nevelését nem lehet elég korán elkezdeni, és nem is mindegy, hogyan esünk neki. Különösen nehéz lehet közelhozni számukra olyan művészeti alkotásokat, amiket igazán majd csak a későbbiekben fognak megérteni és értékelni. Ön például hogyan kedveltetné meg egy négyévessel Edward Munch Sikolyát?

Nos, úgy, hogy a gyerekek nyelvén kell tálalni a képeket. Pontosabban úgy, hogy nekik is tetsszen, és így megjegyezve már később is felismerik majd, esetleg a festőt is társítják hozzá. Legalábbis a belga képzőművész, Thaïs Vanderheyden így gondolta, és meg is alkotta azt a művészeti albumot, amiben a világ leghíresebb festményei közül 30-at dolgozott át úgy, hogy a kicsik számára is élvezetes legyen – derül ki a boredpanda.com weboldalról. A képek a felnőtteknek is viccesek, kedvesek, és valóban emlékeztetnek az eredetiekre. A Borgerhoff &Lamberigts gondozásában 2013-ban jelent meg a kötet, olyan nagy sikert aratva, hogy már készül a második.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta