#VILÁGOM

A művész, aki metrót rajzol a metró nélküli városokba

2014. december 9., kedd 10:50

Egészen elborult ötlettel rukkolt elő Ivan Specht, aki nemrég nem létező metróvonalak térképeit kezdte el megrajzolni. A projekthez természetesen egy honlapot is létrehozott Metro-ology néven, ahol a különböző (metróvonalakkal nem rendelkező) nagyvárosok, mint például San Antonio vagy New Orleans képzelt metrótérképeit plakátra vagy pólóra nyomva is meg lehet vásárolni tőle – számol be a teljesen fiktív térképekről a fastcoexist.com.

„Az első térképet Apák napi ajándéknak szántam és most tartok a nyolcadik tervrajznál. Amióta az eszemet tudom, körülbelül öt éves korom óta lenyűgöznek a tömegközlekedési rendszerek, különösen New Yorké, ahol jelenleg is élek. Az apámnak nagyon tetszett az ajándék. Olyannyira, hogy azt javasolta, szánjam rá a nyarat és csináljak belőle üzletet. Megfogadtam a tanácsát és így tettem".

„Austin kialakítása általános, az ábrázolásához azokat a színárnyalatokat használtam, amelyek szinte minden metrótérképen láthatóak. A hálózat olyan szerteágazó, mint a New York-i, néhány háztömbnyire mindig van egy metrómegálló, de a kialakítása hasonlít Harry Beck kifinomult metrótérképeire is” – magyarázza Specht, aki a Google térképszerkesztő program segítségével készítette el terveit.

„Általában igyekszem a városközpontokra koncentrálni. Aztán Photoshoppal 45 fokos szögben újra megrajzolom a térképet, így az sokkal letisztultabb és grafikailag átláthatóbb lesz. Végül hozzáadom a nevezetességeket, a referencia pontokat, az autópályákat és a folyókat. Az olyan sűrűn lakott területeket, mint például Austin sokkal könnyebb megrajzolni, míg az olyan nagyvárosok, mint San Antonio sokkal nagyobb kihívást jelentenek" – mesél a munkafolyamatokról Specht. A hobbitérképész legújabb kalandjait és munkáit ide kattintva követheti!

 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta