A művész, aki metrót rajzol a metró nélküli városokba

Egészen elborult ötlettel rukkolt elő Ivan Specht, aki nemrég nem létező metróvonalak térképeit kezdte el megrajzolni. A projekthez természetesen egy honlapot is létrehozott Metro-ology néven, ahol a különböző (metróvonalakkal nem rendelkező) nagyvárosok, mint például San Antonio vagy New Orleans képzelt metrótérképeit plakátra vagy pólóra nyomva is meg lehet vásárolni tőle – számol be a teljesen fiktív térképekről a fastcoexist.com.

„Az első térképet Apák napi ajándéknak szántam és most tartok a nyolcadik tervrajznál. Amióta az eszemet tudom, körülbelül öt éves korom óta lenyűgöznek a tömegközlekedési rendszerek, különösen New Yorké, ahol jelenleg is élek. Az apámnak nagyon tetszett az ajándék. Olyannyira, hogy azt javasolta, szánjam rá a nyarat és csináljak belőle üzletet. Megfogadtam a tanácsát és így tettem".

„Austin kialakítása általános, az ábrázolásához azokat a színárnyalatokat használtam, amelyek szinte minden metrótérképen láthatóak. A hálózat olyan szerteágazó, mint a New York-i, néhány háztömbnyire mindig van egy metrómegálló, de a kialakítása hasonlít Harry Beck kifinomult metrótérképeire is” – magyarázza Specht, aki a Google térképszerkesztő program segítségével készítette el terveit.

„Általában igyekszem a városközpontokra koncentrálni. Aztán Photoshoppal 45 fokos szögben újra megrajzolom a térképet, így az sokkal letisztultabb és grafikailag átláthatóbb lesz. Végül hozzáadom a nevezetességeket, a referencia pontokat, az autópályákat és a folyókat. Az olyan sűrűn lakott területeket, mint például Austin sokkal könnyebb megrajzolni, míg az olyan nagyvárosok, mint San Antonio sokkal nagyobb kihívást jelentenek" – mesél a munkafolyamatokról Specht. A hobbitérképész legújabb kalandjait és munkáit ide kattintva követheti!

 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra