#VILÁGOM

Parti Nagy, Dragomán és Karafiáth az ártatlanul elítéltekért írnak

2014. december 6., szombat 16:18

Levélíró Maratont az év egyik legnagyobb emberi jogi eseményeként tartják számon, most december 3. és 17. között rendezik meg. Idén kilenc ember és egy közösség sorsát lehet egy levéllel jobbá tenni. Jogtalanul, koholt vádak alapján bebörtönzöttek, hatósági kínzás áldozatai, meggyőződésük miatt üldözöttek, és más jogsértések áldozatai számítanak mindenkinek a segítségére. 

Az ötletet népszerűsítendő a szervezők felkértek híres, magyar írókat, hogy kerekítsenek pár sort az esetekhez, hátha ezzel az olvasóknak is meghozzák a kedvet egy levél megírásához. A felkérésnek végül Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Tasnádi István és Vámos Miklós tett eleget, így önök most könnyedén elolvashatják, miként látják ők az ártatlanul elítélteket.

1053245 10152139845186575 50651489 o
Fotó: Facebook / Levélíró Maraton

Vannak köztük olyan írók, akik inkább az az érzelmekre hatnak, vannak szárazabb írások, meg egészen elborultak is, de ha az olvasó kicsit is elmerül ezeknek az embereknek a történeteiben, akkor könnyedén tollat ragadhat, hogy megpróbáljon megmenteni valakit, akár a világ másik végén.

A szervező Amnesty International honlapja szerint "tavaly 2 373 422-an léptek akcióba a világ 143 országában. Ha például Barbados, Mali, Izland, Argentína és Magyarország lakói mind egyszerre cselekszenek, hogy ugyanazokon az embereken segítsenek, akkor az nagy hatást tud elérni." Idén természetesen a további növekedés és a hagyományteremtés a fő cél, így iskolák, kávézók, könyvtárak, klubok vagy más civil helyek is otthont adhatnak egy-egy Levélíró Maraton eseménynek. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta