Mikulás mindenhol, a GusGus és a Stalker közt

Ezen a héten már gőzerővel készülhet a karácsonyra, lesz a városban egy csomó program, és természetesen a Mikulással is lehet találkozni. 

December 4. Csütörtök

Csütörtökön koncert lehet a program, megnézheti a francia hiphop nagy nevét, fellép ugyanis az A38 hajón a Guts zenekar. Ha kiállításra vágyna, akkor nézzen el a Capa Központba a Magyarok New Yorkban című kiállításra, ahol hét fotóművész mutatja be, hogyan élnek odaát azok, akik ebből az országból származtak el – akár 56-ban, akár csak pár éve. 

4O5A6454
Ajpek Orsi

December 5. Péntek

Pénteken már egész nap Mikulás lázban éghet. Lehet találkozni a Vasúttörténeti Parkban a Mikulás mellet a krampuszokkal és egy csomó Cartoon Network figurával is egész hétvégén. Ha az eredeti, lappföldi Mikulással szeretne összefutni, akkor 5 órától az óbudai Fő Téren a helye. Ha már kiöregedett ebből, akkor menjen a dél-afrikai Sheeter zenekar koncertjére a Dürer-kertbe, ha bírja a rockos alternatív zenét. Ha pedig már ebből is kiöregedett, marad a Nyugdíjas Expo a Syma-csarnokban. 

December 6. Szombat

gyermekvasúton együtt lehet vonatozni a Mikulással és a Krampuszaival. Lesz közös versmondás, éneklés és persze meglepetések is. Ha inkább valami melegebb helyre vinné a gyerekét, hogy egy közös fotót készítsen a Télapóval, akkor ott a Millenáris és a Playkid mikulásos hétvégéje játékokkal és színpadi programokkal. Ha meg alternatív értelmiségi Mikulásra vágyik, a Tilos Rádiósok is csinálnak gyerekbulit a Müsziben, oda ráadásul elég délután ötig odaérni. Ha továbbra sem a Mikulásra gerjedő korosztályba tartozik, akkor nézzen el az Akváriumba, ott ugyanis a Nouvelle Vague csinál majd minden bizonnyal hatalmas bulit. 

Mikulasvonat nagy7
Szkarossy Zsuzsa

December 7. Vasárnap

Gyermekkel ideális program az első papírszínházi előadás a Mu Színházban. Ráadásul interaktív előadást láthatnak a gyerekek Hóvarázs címmel, melynek rejtélyeit közösen oldják meg a drámapedagógus vezetésével.

December 8. Hétfő

Hétfőn a legmenőbb program az egész városban az Akváriumban fellépő GusGus lesz, akik a Mexico című lemezüket turnéztatják. Ha mégis inkább moziba menne, és a francia vígjátékokat is bírja, akkor nézze meg a Körberajzolva című filmet. 

December 9. Kedd

Kedden este menjen moziba, mondjuk a Toldiba, ahol premier előtt láthatja Pedro Almodóvar legújabb filmjét - amivel Argentína idén az Oscarra is nevezett -, az Eszeveszett meséket. A vetítés után a nézők az Argentin Nagykövetség és a Mozinet vendégei két pohár argentin borra vagy pezsgőre, majd a Barrió del Tango táncosai kezdenek milongázni. Ha inkább abszurdra vágyna, irány az A 38 hajó, ahol a TÁP Színház lobbi-továbbképzést tart az Átlátszó Fesztivál keretében.

December 10. Szerda

Szerdán segítsen rászoruló gyermekeken, például menjel el a Mikulásgyárba és adakozzon, aztán elugorhat még a Hagyományok Házába kéz- és iparműves kirakodóvásárra. Ha meg már épp elege van a karácsonyi hangulatból, nagy szeretettel ajánljuk a Puskinban 18.00-tól Tarkovszkij Stalkerét. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra