#VILÁGOM

3D könyvszobrokká alakítja kedvenc regényeit a japán művész

2014. november 29., szombat 09:23

Nem egy kísérletező kedvű művész látott már fantáziát a könyvek átalakításában, mi is írtunk például a Nerhol párosáról, Yoshihisa Tanakáról és Ryuta Iidáról, akik japán regényekből faragták ki az ABC betűit. Ennél is vadabb témával rukkolt elő a New York-i Brian Dettmer, aki sebészeti segédeszközök segítségével boncolta fel és faragta ki belőlük újraértelmezett szobrait. Ezúttal az ismert tokiói reklámügynökség, a Dentsu művészeti igazgatója, Tomoko Takeda kísérletezett az új művészeti formával és alkotott könyvekből izgalmas 3D-s könyvszobrokat  – írja a „Monogatari nem Danpen” (Történet töredékek) című sorozatról a Spoon-tamago.com. 

Takeda is érdekes témához nyúlt: olyan ismert irodalmi remekműveket értelmezett újra, mint például  a Kis herceg Antoine de Saint-Exupérytől, az Aliz Csodaországban Lewis Carroltól, a Kétévi vakáció Jules Verne-től, vagy Daniel Keyes 1959-ben írt Virágot Algernonnak című műve. A dizájner állítása szerint szobraival a kedvenc írói előtt kívánt tisztelegni, mivel csak azoknak a könyveknek esett neki, melyek igazán megérintették olvasás közben. Takeda ugyanis úgy gondolja, hogy ezzel a gesztussal még jobban kifejezheti szeretett regényeinek tartalmát. A galériában megnézheti, milyen japán, amerikai és európai klasszikusokból merített inspirációt Tomoko Takeda és hogy miket alkotott belőlük, ide kattintva pedig a művész többi alkotását találja!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta