17 évet vártunk az új Faith No More lemezre

Bár a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould már szeptember elején telekürtölte a sajtót legújabb lemezük megjelenésének hírével, valahogy mégsem vettük túl komolyan, hogy a kaliforniai banda 17 évnyi hallgatás után tényleg lemezbemutatóra készül 2015 áprilisában. Talán ezért is lepődtünk meg a napokban annyira, mikor felkerült a Soundcloudra az idei Faith No More koncerteken már játszott dal, a Motherfucker stúdióverziója, ami egy limitált, 5000 példányszámban piacra dobott kislemezen is hallható lesz majd. Hallgassa meg a hajtás után, milyen hangzással kíván több mint egy évtized után újra betörni a zenei piacra a Faith No More!

A banda és a pom-pom lányok
A banda és a pom-pom lányokIan Dickson / Europress / Getty

A kislemez a rollingstone.com értesülései szerint november 28-án, a Record Store Day Black Friday (Lemezboltok Nemzetközi Napja) napján jelenik majd meg, de természetesen az Amazon.com már felkészült a rohamra, így az oldalon 0.99 dollárért (239 forint) már előrendelhető. Az anyag egyik külön érdekessége, hogy a lemez B oldalán egy remix is hallható lesz, amit az ausztrál származású post-punk és popikon, J.G. Thirwell készített.

Az alternatív metál és pre-grunge vonalon mozgó együttest Billy Gould, Roddy Bottum és Mike Bordin alapították 1981-ben, utolsó lemezüket pedig 1997-ben adták ki Album Of The Year címmel. Bár új lemezük nem jelent meg az elmúlt 17 évben, azért koncerteken lehetett találkozni az együttessel 2009 és 2012 között, ahol Mike Patton állt a zenekar frontemberként a színpadra. Egyébként a 46 éves Patton cége, az Ipecac lesz felelős a lemezek terjesztéséért, de a kiadójuk sem egy külsős cég, hanem a zenekar saját kiadója, a nemrég alapított Reclamation Recording lesz majd.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek