#VILÁGOM

Amerikai szörfösök, orosz balett és zsidó filmfesztivál várja a héten

2014. november 20., csütörtök 11:39

A héten Budapestre látogat a Beach Boys, felép a Klaxons, pénteken pedig alig győz majd válogatni az alteros programok közül. De megnézheti a Moszkvai Balettet is, vagy azt, milyen filmeket csinálnak a zsidók. 

November 20. Csütörtök

Ma indul a Budapesti Zsidó Filmfesztivál, ahol november 23-ig nézhet meg több mint két tucat filmet a rendvezvény helyszínéül szolgáló Művész Moziban. Szintén holnap indul a Rohamban az InstaVers kortárs Irodalmi Fesztivál is, itt egészen november 22-ig tartanak a felolvasóestek.  Aki elektro csajpop koncertre menne, annak az A38-on a helye, ahol a francia Yelle lép fel. Aki viszont keményebbet szeretne, az menjen Cannibal Corpse-koncertre: ha máshonnan nem ismerné, ők az a metálzenekar, akik az Ace Venturában is szerepeltek. 

10358710 583354488460682 8503828989711618087 n
Fotó: Facebook / InstaVers

November 21. Péntek

Péntektől az Alleeban Bóbita családi filmfesztivál lesz, párhuzamosan több teremben is csak rajzfilmek mennek majd, miközben játszóház és koncertek is várják a gyerekeket. Ráadásul délelőttönként kimondottan kezdő mozizóknak szánt előadások lesznek, azaz csökkentett hangerő és nem teljes sötétség várja a gyerekeket. Pénteken indul a Zöld Ág nemzetközi Öko-Design Fesztivál is a Klebersberg Kúriában, ahol divatbemutatóval, gyógynövénytanácsadással és kerámia műhellyel is várják a látogatókat. Este pedig az alternatÍv zene kedvelői lesznek gondban, hogy hova menjenek, ugyanis Puszi-koncert lesz a Rohamban, aki egy kicsit garázsrockosabbra vágyik, annak a G3 Rendezvényközpontban lesz Trousers, Psycho Mutants és Alba Hyseni, aki meg poposabb koncertre menne, annak irány a Fish! a Barba Negrában. 

1908455 981798478503125 2376645426251610442 n
Fotó: Facebook / Klebelsberg Kultúrkúria

November 22. Szombat

Éljen, megint lesz TEDxYouth@Budapest! Az immár 5 éves programsorozatban most ”A tökéletes káosz” témáját járják körül.  "Vajon születhet-e kreativitás a rendetlenségből? Mi történik, ha elfelejtjük a korlátokat, ha elfogadjuk, hogy semmi sem biztos, ha meglátjuk a lehetőséget az ismeretlenben? Ha elengedjük a jövővel kapcsolatos aggodalmakat, és a biztonságra törekvés helyett végre elkezdünk szabadon játszani? Ha nem ijedünk meg az összeomlástól, hanem újult erővel építünk új, stabil alapokat?"  - ezekre kaphatunk választ a MOM Parkban, szombaton egész nap. Este a Radnóti Színház is belevág a slampoetry műfajába: a Pacalos Pizza elnevezésű esten négy színész (Kováts Adél, Adorjáni Bálint, Pál András, Gazsó György) és ismert slammerek (Kemény Zsófi, Simon Márton, Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf) lépnek fel. A téma: kötődés és elvágyódás. Klasszikus magyar versek és a slammerek művei egyaránt elhangoznak majd, az estet Schermann Márta rendezi. Érdemes elmenni az előadásra, amit ebben az évadban még maximum kétszer fognak játszani.

10710940 781182801923027 2825878180363878188 n
Fotó: Facebook / TEDxYouth@Budapest

November 23. Vasárnap

Vasárnap a Papp László Sportaréna ad helyet a Moszkvai Balett: Hattyúk Tava című előadásának a balettrajongók legnagyobb örömére. Ha este bulizna, akkor menjen az Akvárium klubba, ahol a hülye interjúk és a nu-rave nagymestere, a Klaxons lép fel.

10603901 820155548005239 7050643181738935491 o
Fotó: Facebook / Akvárium Klub Official

November 24. Hétfő

Hétfőn az Akváriumban George Ezra-koncert lesz, tudják ő az a srác, aki itthon attól lett híres, hogy írt egy dalt Budapestről és ettől mindenki elájult. Vagy menjen el moziba és nézze meg a fimet, amiről a fél világ beszél, vagyis az Éhezők Viadala: A Kiválasztott címűt. 

November 25. Kedd

Kedden is nézhet filmet, mondjuk a Gibraltárt, egy francia-kanadai thillert, ami egy kocsmárosról szól, aki szépen lassal belemerül a drogok és a drogkereskedelem világába. 

November 26. Szerda

Szerdán hova máshoba mehetne mintsem Beach Boys-koncertre? A Grammy-díjas zenészek a Papp László Sportarénában lépnek fel, és ha belegondol, hogy ez a felvétel a tévé hőskorában készült róluk, legalább azért érdemes elmenni, mert vélhetően már nem sokáig nézheti őket! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta