#VILÁGOM

Állatként támadnak fel az elszáradt falevelek

2014. november 9., vasárnap 11:51

Gyerekesek számára az ősz a szép falevelek gyűjtögetésének időszaka, amikből aztán képeket lehet ragasztani. Kellő kézügyességgel és rátermettséggel viszont más lehetőségünk is akad: például mi is létrehozhatunk olyan vagy hasonló formákat, mint amilyenekkel a szabadúszó illusztrátor, Maeda Baku is kísérletezik. A japán nagyvárosból, Szapporóból származó művész ugyanis csodálatos, de egyszerű állati szobrokat készít száraz magnólia levelekből – írja a mesterien kivágott formákról a laughingsquid.com.

A „Leaf Beast” című kétrészes projekttel Baku célja, hogy az elhalt leveleknek új életet adjon azáltal, hogy kihasználva a levelek gyűrődéseit és erezett szerkezetét, minimális változtatással új funkcióval látja el azokat. Az elsősorban japán és nemzetközi képregények világából ihletet merítő Baku neve nem ismeretlen a szakmában, 2003 óta ugyanis egy nyolc fős japán-londoni illusztrátor csapat, a Goback2D tagja, akik tartottak már kiállítást többek között Londonban és Manchesterben is. Az ötletes levélszobrász többi munkáját ide kattintva nézheti meg, de nem ez az egyetlen specialitása: itt például a művész szemüveget készített jégtömbből.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta