Íme, az élet sötét oldala Legóból

Az előző, nagy sikerre való tekintettel folytatja megkezdett sorozatát a New York-i származású grafikus- tervező, Mike Doyle, aki 2013-ban debütált Beautiful Lego című munkájával a piacon. Az új, 325 oldalas album ezúttal az élet sötét oldalát kívánja megismertetni a legórajongókkal, akik olyan hátborzongató robotokat és egyéb látványosságokat találnak építőkockákból kirakva, mint Lino Martins fehér bogara,Jason Alleman futurisztikus városa, vagy Kosmas Santosa ijesztő gyárkéménye – írja a 140 ismert Lego-művész legjobb munkáit összefoglaló albumról a ThisisColossal.com.

„Azért választottam ezt a témát, mert úgy tűnt, a Lego-közösség rengeteg ilyen jellegű munkával képviselteti magát. Találkozhatunk többek között hadihajókkal, robotokkal, gépek által irányított emberekkel, valamint veszélyes és hátborzongató állatokkal is, melyekből nem lett kispórolva az anyag sem. Feltűnnek a sötét fantázia szülte sárkányok, zombik, szellemek, valamint azok élő hasonmásai: a féktelenül kapzsi bankárok, üzletemberek, a vállalatok környezetszennyező zombijai illetve a félelmetes és pusztító katonák szellemei is” – mondja a szerző, aki szinte a világ minden tájáról, az Egyesült Államokból, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Kelet-Európából, Kínából, Japánból, Koreából és Oroszországból válogatta össze a legtehetségesebb Lego-építők munkáit.

Mike Doyle sötét témájú fejezeteit olyan hangzatos címekkel látta el, mint például a „Creepy Crawlers” (Hátborzongató csúszómászók), „Skin and Bones” (Csont és bőr), „Desolate” (Elnéptelenedés) vagy a „The Birds” (Madarak). A november közepén piacra kerülő könyv már előrendelhető a hazánkba is szállító amazon.com oldalán 25.27 dollárért (6200 forint), Lego-rajongó rokonoknak ideális ajándék lehet karácsonyra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek