#VILÁGOM

Soha nem nézett még meg ilyen gyorsan kiállítást

2014. október 20., hétfő 15:24

Az antik bölcsesség ugrik be az embernek, ha megnézi a litván-amerikai Žilvinas Kempinas műcsarnokbeli kiállítását, ami igazán gyorsan fogyasztható, mivel kettő installációból áll össze. A most épp ürességtől kongó Műcsarnokban állították ki két művét Ötödik fal (Fifth Wall) címmel. Az ember rögtön belépéskor megláthatja az egyiket, a Forrást: egy pofára ejtett ventillátor hullámoztat szalagokat, a kinetikus cucc pedig valósággal megbabonázza a szemlélőt.

De a vezetőcserén átesett Műcsarnok nem is ezt tartogatja nagy durranásnak, hanem az egyik teremben, saroktól sarokig elhelyezett Ötödik falat. Belépéskor azt hiszi az ember, damilokat rögzítettek a plafonhoz és a padlóhoz, aztán közelebb érve látszik, hogy ezek is filmszalagok. Mozogni ezek is tudnak, az apróbb légmozgások rezgetik őket, így sosem néz ki ugyanúgy az alkotás. Falnak nehéz nevezni, könnyen áthatolható, bár tény, hogy az ember megtorpan, vajon a teremőr mit szólna hozzá, ha átslisszanna a szalagok között, szóval ez a fal elválaszt-e vagy átenged. Mindenesetre menjen el megnézni, ha november 2-ig a Hősök terén jár, érdekes élmény, és 5-10 perc alatt letudható.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta