#VILÁGOM

Hat méteres legószobor készült a legkultikusabb lövöldözős játékból

2014. október 4., szombat 11:30

Gondolta volna, hogy már húsz éve annak, hogy a világ egyik legismertebb videójáték-programozója, John Carmack megírta a világ legelső lövöldözős játékát, a Doomot, amit olyan legendás agyszülemények követtek a sorban, mint a Quake vagy a Wolfenstein 3D? A 44 éves programozó zseni korszakalkotó műve előtt tiszteleg az internetes oldalak legnépszerűbb Lego mestere, Iaian Heath, ismertebb nevén Ochre Jelly is, aki három hónapot töltött azzal, hogy 15.000 Lego darabból kirakja a Doom látványos diorámáját, illetve annak olyan ikonikus hőseit, mint a lidércszerű Cacodemon vagy Pinkydémon.

A Lego Doom néven futó, hat méter hosszú és három méter széles alkotást többfelé is kiállítják a közeljövőben, látható lesz többek között Seattle-ben, az októberi BrickCon-on, valamint 2015 márciusában az Emerald City Comincon rendezvényen. – írja a szoborszerű látványosságról a techly.com.

Ochre Jellynek természetesen nem ez az első műve, az okostojások egyik kedvenc legósa ugyanis több, mint öt éve készíti elborultabbnál elborultabb szobrait, a végeredményt pedig rendszeresen feltölti Flickr oldalára is. Kollekciója láttán le voltunk nyűgözve, ugyanis a mester kirakta már Legóból a popkultúra ismert figuráit, olyan politikusok furcsa karikatúráit, mint Arnold Schwarzenegger vagy Sarah Palin, de megemlékezett már a Monty Python, a Star Wars valamint Hajao Mijazaki kultikus szereplőiről is az elmúlt években. Nézze meg a videóban, hogyan is néz ki gyerekkorunk egyik első számítógépes játéka Legoból kirakva!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta