#VILÁGOM

Ilyen lesz Joaquin Phoenix PT Anderson hippi magányomozójaként

2014. október 4., szombat 09:53

Régóta várjuk Thomas Pynchon Beépített hiba című könyvéből készült filmet, amit ráadásul Paul Thomas Anderson álmodott vászonra. Az Inherent Vice-nak még nincs magyar címe, addig jó nekünk, viszont a trailere a napokban debütált a neten, és hát, finoman szólva is sokat ígér. A forgatókönyvet is jegyző Anderson Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Martin Short, Jena Malone, Maya Rudolph, és a zenész Joanna Newsom főszereplésével rendezte meg az 1970-es évek hippikorszakában játszódó filmet, és ha ennyi nem volna elég, a zenét – mármint a korabeli slágerek mellett – a Radiohead gitárosa Jonny Greenwooddal íratta hozzá. 

The Master, a Boogie Nights, a Vérző olaj és a Magnólia sokszorosan díjazott rendezője a vietnámi háború idején játszódó új filmjében egy woodstock-utánérzésű krimivígjátékot hozott tető alá, zseniális színészekkel. A főszereplőjét, Doc-ot, vagyis Larry Sportellót, a füves magánnyomozót például Joaquin Phoenix alakítja, aki a rendező utóbbi filmjeinek rendszeresen visszatérő (fő)szereplője. Nagy kár, hogy a filmet csak karácsony környékén mutatják be, és még akkor is csak Amerikában.

A nagysikerű könyvhöz korábban amúgy készült egy videó, amit maga Thomas Pynchon narrál, és amiből képet kaphatunk a könyv hangulatáról, hiszen a film megjelenéséig még bőven van idő elolvasni...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta