#VILÁGOM

Dekadens tigrisliliomok, zörejzenék és harcias küzdelem a héten, puszi!

2014. október 2., csütörtök 09:16

Erős hét jön, nemcsak azért, mert mehet fesztiválra akár az Állatkertbe is, vagy mert kipróbálhatja magát egy nagyon durva akadályversenyen, hanem mert egyszerre indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Design Hét, az Ultrahang Fesztivál meg már vasárnap óta megy.

Október 2. csütörtök

Ma kezdődik a Budavári Pálinkafesztivál, ekkor talán még nem lesz akkora tömeg, mint a hétvégén, amikor majd mindenki rákattan a több mint 400 féle párlatra és kolbászokra. Ha tart attól hogyan megy másnap dolgozni, akkor menjen inkább moziba például a Lavina című filmre. Ebben egy svéd család dönt úgy, hogy elmegy a francia Alpokba egy kicsit pihenni, amíg egy kisebb lavina el nem sodorja az addigi, biztosnak hitt családi idillt. Mert hát hogyan nézhetnének a felek ugyanúgy egymásra azok után, hogy a családfő krízishelyzetben a saját életét menti ahelyett, hogy a gyerekeinek segítene? Ha koncertre menne, az Ultrahang Fesztiválon a Beat on the Bratben ma a Gustave Tiger lép fel, de ha ide már nem fér be, még mindig átmehet az A38 hajóra, ahol Hangmás buli lesz. Ez egyrészt ingyenes, másrészt tartalmaz még két fellépőt: az olasz Joycutot, valamint a szlovák Puristot is. 

Október 3. péntek

Pénteken indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, ami egészpályás letámadással hoz mindent koncerttől színházon és kiállításon át táncig és újcirkuszig. Ez utóbbiból azonnal kaphat is ízelítőt a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat Párizsi Éjjel című előadásával. Elindul a Design Hét is, ahol egészen október 12-ig talál programokat. Ha inkább egy jó pogózásra vágyna, akkor punkbuli lesz a Klub 202-ben Discharge koncerttel, az elektronikus zenei érdeklődésűek pedig a Corvintetőre induljanak, ahol a New School Techno holland képviselője, Bart Skils zenél. 

Október 4. szombat

Szombaton gyerekekkel látogasson el a Fővárosi Állatkertbe, ahol az Állatszeretet fesztiválon a megszokott állatkerti élményeken felül kézműves foglalkozások és speciális programok is várják a látogatókat. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik, indulhat nap legjobb bulijának ígérhező Fighter's Run kihíváson, ahol kortól és nemtől függetlenül vizesárkok, rámpák és szögesdrót várja a pályán. Ha sikerült végigküzdenie magát az akadályokon, kocogjon el a Trafóba és rogyjon le valahová, ahonnan jól hallja Tigrics szettjét (igen, még mindig tart az UH Feszt). Aki harcos küzdelem helyett inkább csak sétálgatna, a Stylewalker Day&Night keretein belül talál programokat a designer shopokban már kora délutántól egészen estéig. Este pedig jótékonykodjon a Corvintetőn Puszi és Csókolom koncerten. A bevételt a zenekar barátja kapja majd, aki a Kodály Köröndön augusztusban leégett ház legfelső szintjén lakott, és a macskáin kívül nem sok minden mást sikerült kimentenie. 

Október 5. vasárnap

A hétvége lezárásaként az Iparművészeti Múzeumban tartanak Kreatív Művészetek Vásárát, ahova várják a divat és a design kedvelőit, és azokat is, akik valami egyedi, ötletes kiegészítővél szeretnék feldobni a lakásukat. Ha pedig eddig nem tette, mindenképp menjen el az UltraHang Fesztiválra, mert ma már csak a záróparti van hátra a Roham Bárban. Itt az UH Demo 5 programjait láthatja, többek között Borosi Gábor, Onymax, Eril Fjord vagy éppen  Cséfalvay András közreműködésével.

UH Fest On Tour: Ljubljana from UH Fest on Vimeo.

Október 6. hétfő

Hétfőn a Művészetek Palotájában még mindig a CAFe fesztivál keretein belül lesz Laurie Anderson-koncert, azért ő sem jár mindennap erre. Ha attól tart, ez túl dallamos lenne önnek, az A 38 hajón a kísérletező New York-i avatngárd noise-jazz trió, a Child Abuse biztos sok minden lesz, de dallamos csak egész kis valószínűséggel. 

Október 7. kedd

Kedden megint a Roham Bárba kell mennünk, ez egy ilyen hét, de hát visszatér Sickratman, és még a Roham magazin is bemutatja új számát. Vagy menjen el moziba, például a Viktória - A Zürichi Express című filmre, ami több száz igaz történet feldolgozásával készült mélyszegénységben élő fiatal nők prostitúciójáról. Igaz, a premierje csak csütörtökön van, de hát akkor meg már mindenki meg tudja nézni, ugye.

Október 8. szerda

Ha valami igazán különlegesre vágyik, akkor a Tiger Lillies koncert lesz a kötelező program, a dekadens, bizarr, fekete humorú és groteszk világú formáció vezéregyénisége, Martyn Jacques ugyanis a kasztráltak stílusában énekel, dalaik pedig prostituáltakról, kábítószerfüggőkről, tolvajokról szólnak, bizarr látványvilággal körítve. Ha valami ennél egyszerűbben befogadhatóra vágyik, akkor mehet a Budapest Bár koncertjére az A38 hajóra, az is nosztalgia, csak jólfésültebb. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta