Fusson, jógázzon, bulizzon vagy szerepeljen videoklipben a héten!

Ezen a hétvégén még bulizhat utoljára szabadtéren, de akár azt is kipróbálhatja, hogy milyen a tudósok élete.

Csütörtök, szeptember 25. 

Aki szeret virtuóz gitárjátékot hallgatni, az már bizonyára megvette a jegyet Richie Kotzen-koncertjére, aki 7 éves kora óta készült arra, hogy egyszer híres gitárművész legyen és most az A38 hajón mutatja be az elmúlt évek legjobb saját dalait. Aki viszont inkább moziba vágyik, az mindenképpen látogasson el  Szemrevaló Fesztiválra a Művész moziba, ahol az utóbbi idők legjobb német filmjeit, köztük számtalan díjnyertes alkotást. De mehet a Szépművészeti Múzeumba is, ahol Textúra 2014 címmel egy érdekesnek ígérkező projektet láthat, melyben tíz hazai író a Múzeumban látható műalkotások közül kiválasztott egyet inspirációs forrásnak és így 10 új irodalmi mű született, amelyek a színészek az este folyamán folyamatosan újrajátszanak. 

Péntek, szeptember 26.

Péntek estére a legjobb program a Kutatók Éjszakája, ami országszerte vár mindenkit, akit érdekel a tudósok világa. Amellett, hogy az ország legnagyobb ismeretterjesztő eseménye, az egyik legszórakoztatóbb is. Aki maradna a hagyományos szórakozásnál, az például mehet Carbonfoolsra a Marczibányi Téri Szabadidő Központba, vagy Pál Utcai Fiúkra a Kobuci Kertbe, esetleg elbúcsúztathatja a nyarat Punnany Massif-koncerten a Budapest Parkban. 

Szombat, szeptember 27. 

Ha még nem unja a nyárbúcsúztatókat vagy a retró bulikat, akkor elmehet a Budapest Parkba, ahol a Totál Kapuzárás bulin azokra a slágerekre lehet bulizni, amikre akkor még ciki volt táncolni, mikor valóban játszotta őket a rádió. Ámokfutók, Happy Gang, Kerozin, Splash – ön se tudta, hogy ezek a zenekarok még léteznek. Ha tudta, hogy még léteznek, de úgy gondolja, minek, akkor elmehet Trousers-koncertre, akik ráadásul egy klipet is felvesznek közben, így év végén meg is lehet nézni hogyan bulizott. De az esti buli előtt mindenképpen menjen a Legion Run, azaz légiós futásra. Ez nem egy futóverseny, még csak az időt sem mérik, itt mindenki önmagával versenyez és leküzdi az akadályokat,legyen az sár, víz, tűz, szögesdrót és még ki tudja mi. 

Fotó: Facebook / Legion Run
Fotó: Facebook / Legion RunFacebook / Legion Run

Vasárnap, szeptember 28.

Aki előző nap részt vett az akadályversenyen, vagy az is aki nem volt hozzá elég bátor, de a következőre gyűjti a lelkierőt ellátogathat a Jógafesztiválra az Akváriumba, ahol rengeteg irányzat és oktató várja a látogatókat. Este az A38 hajóra érdemes menni, ahol fellép a Ministry Of Wolves, ami az Einstürzende Neubauten, a Nick Cave & The Bad Seeds és a Firewater egykori tagjaiból összeállt szupergrupp,és a koncerten egy színházi előadás zenéjét adják elő sajátos szereposztásban. 

Hétfő, szeptember 29.

Hétfőn csináljon valami nyugisat, például menjen el a Kisüzembe és nézze Meg Takács Máté 100 kis kép című kiállítását, ami szeptember 23-án nyílt, és az alkotó azt ígéri, a sok kis képből kialakul majd valami nagyobb is, de nem úgy ám, hanem máshogy. Oké. Mehet még a Lövölde térre is, ahol a Nyitva! fesztivál keretében ma nyílik a Néprajzi Múzeum Tárgymutató című kiállítása a 2013 januárja óta futó A hónap műtárgya sorozatukból. Persze ezek nem a klasszikus értelemben vett műtárgyak, így a kiállítás is azt vizsgálja inkább, mivé állnak össze a a tárgyak (azaz egy-egy kindertojás figura, biciklitároló, építőjáték, graffitis faldarab, műanyagkatona) és korunk fontos témái (fogyasztói kultúra, társadalmi szolidaritás, szubjektív és a társadalmi emlékezet, elvágyódás és a kivándorlás, rendszerváltás, nemzeti és a szexuális identitás és másság) websorozatból kiállítássá, és ezen keresztül valamiféle hétköznapi valósággá. Ha pedig már így belejött a kiállításra járásba, nézzen utána annak is, mi vár még önre most, hogy elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja!

Takács Máté kiállítása a Kisüzemben
Takács Máté kiállítása a Kisüzemben

Kedd, szeptember 30.

Kedden menjen moziba és nézze meg Richard Linklater Sráckor című filmjét, ami egy olyan fikciós dráma, ami 12 éven át követi a főszereplő kissrác életét, és nemcsak azért érdemes látni, mert valóban 12 évig forgatták. De választhatja a T.S. Spivet különös utazása című filmet is, ami az Amelie csodálatos életét, a Delicatessent, vagy a Hosszú jegyességet rendező Jean-Pierre Jeunet legújabb filmje egy fura kissrácról, aki elindul átvenni a Smithsonian Intézettől kapott felfedezői tudományos díját. Persze egy nem mindennapi családból, nem mindennapi kalandokkal.

Szerda, október 1.

Szerdára is találtunk programot, bár nem valami nagy a választék, de például az A38 hajón egy német heavymetal zenekar, a  Rage lép fel, ami előtt meg jól megcsodálhatja a hajóra kívülről vetített fényfestést. Ha viszont nyugis, mozizós estére vágyik, ideje megnézni a Szabadesést, Pálfi György új filmjét, hisz már csütörtök óta játsszák a mozik, és ha visszanéz ide este, azt is elolvashatja, szerintünk milyen. Az ajánlója ilyen:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra