Fizessen, ha post-itre rajzolt portréját könyvben szeretné látni!

A Kickstarteren immár a harmadik ötletes projektjével nyomuló Christopher Locke ezúttal 6 ezer dollárt (1.4 millió forint) szeretne összegyűjteni legújabb tervéhez, egy post-itekből álló könyvhöz. Az ötletet elég sokan találják szimpatikusnak, a kitűzött összegből több mint 4000 dollár (közel 1 millió forint) már be is folyt – számol be a ragacsos sárga cetlikre portrékat rajzoló texasi tanár új ötletéről a Boingboing.net.

A terv az, hogy e-mailben küldött fotók alapján post-it cetlikre a maga által választott grafikai technikával elkészíti a megrendelők portréit, majd ha összejött legalább 200 ilyen rajz, készít belőlük egy azonos méretű könyvet is. Mivel a rajzok a könyvben is post-it méretűek lesznek, az átlagnál drágább kötészeti eljárással kell majd dolgoznia, hogy a könyv később teljesen szétnyitható legyen, másként a képek jelentős része nem is látszana. Locke fejenként 25 dollárt (6110 forint) kér egy emailben elküldött egyéni képmás post-itre rajzolásáért, ha pedig valaki előre megrendelné a még csak tervben lévő könyvet, annak 35 dollárt (8555 forint) kell azért fizetnie.

Ilyen képeket nézhet majd 200 oldalon át.
Ilyen képeket nézhet majd 200 oldalon át.kickstarter.com

Az árszabás ellenére a tanárt nem egyszerűen pénzkeresés motiválja: mint írja, ez egyben egyfajta példa is volna a diákjai számára, akik végig követni fogják az egész folyamatot, hogy meg tudja mutatni nekik, mennyire fontos az elkötelezett, céltudatos, hosszú távra tervező munka a művészetben is.

A fém- illetve fa megmunkálásban, színházi díszlet építésben és egyéb munkafolyamatok kivitelezésében is jártas tanár egyébként saját, heartlessmachine.com néven futó oldalán mutatja be és árulja munkáit, miközben viccesen arról ábrándozik, hogy egy nap majd úgy tekintenek rá, mint „A Hegesztés David Hasselfoffjára”.

Oszd meg másokkal is!
Mustra