Még az állatok is éjszakáznak a héten!

Augusztus 28. Csütörtök

A szentendrei Ferenczy Múzeum vasárnap zárja a Művészet Malomban azt az átfogó kiállítást, amelyben csaknem 200 darab, külföldi gyűjteményből, valamint jelentős magyar magángyűjteményekből érkező festménnyel összegzi a 131 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét. A bemutatott művek között Magyarországon ritkán, vagy talán soha nem látott, sőt frissen előkerült alkotásokat is találhat a közönség, így érdemes lehet kinézni, kiváltképp mivel ma este nyolc órától Bellák Gábor művészettörténész (a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa), Bujdosó Orsolya sommelier, és Karácsony János gitáros, énekes társaságában borkóstolóval egybekötött tárlatvezetésen vehetünk részt. 

czobe312

Ha meg mit nekünk a kultúra, akkor sincs unatkozás, hiszen a Random Trip Park Special lesz a Budapest Parkban, tényleg menő fellépőkkel, tessék csak kattintani a listáért!

Augusztus 29. Péntek

A nevetésért a ma kezdődő Vidor Fesztiválra lehet menni, igaz, egészen Nyíregyházáig. A Vidámság és Derű országos (értik, Vidor) seregszemléje Pintér Béla Titkaink című előadásával nyit, ami örvendetes, de nem garantáljuk, hogy az ország másik felén bejut rá, ha Budapesten nem sikerült. 

Ha valami kuriózumra vágyik, akkor meg ott az Állatkertek Éjszakája, ami este héttől éjfélig tart (hiszen az állatoknak másnap is fellépés van). Ebben az ország összes állatkertje részt vesz, így ha sötétben akarja látni az oroszlánt vagy valamelyik vadasparkban szeretne kószálni, most minden lehetőség adott hozzá.

DSC8993
Ajpek Orsi

Augusztus 30. Szombat

Én nem tudom, miért búcsúztatják mindenhol a nyarat, mikor már rég vége van (egyesek szerint el sem kezdődött), mindenesetre ma a Kolor rendezésében BVSC strand vol.2. mókázás van a BVSC strandon. "A nyárbúcsú legfőbb értéke az lesz, hogy amíg a szokásos fröccsözős zenefogyasztás megy, különböző versenyeket rendezünk. Megverhetitek barátaitokat pétanque-ban, forgózhattok szédülésig, tollasozhattok izomból szeretteitekkel" - ígérik a strandsportágak bajnokságát a szervezők. A nyerteseket egyébként díjazzák is, de előnevezni kell, úgyhogy hajrá!

Akad ám egyéb vizes program is, méghozzá a Margitszigeti Víztoronyban. Itt nyolctól Bin-Jip koncert lesz, Harcsa Veronikával, Gyémánt Bálinttal és Andrew J-vel, amire külön Jazzy hajó viszi az érdeklődőket.

Augusztus 31. Vasárnap

Mesés, hogy ennyi év távlatából is futnak a Twin Peaks-utalásos bulik, a Tábortűz jöjj velem elnevezésű mulatság valójában egy Hangmás bográcsozás a Dürerben, ami körülbelül annyit tesz, hogy lesz lecsó, pár ital és esti Hangmás DJ set, azaz lehet táncolni, mulatni, bulizni orrvérzésig.

Szeptember 1. Hétfő

Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója alkalmából ma este az Uránia Nemzeti Filmszínház Nem tudhatom - Radnóti és korunk címen irodalmi estet tart Fullajtár Andrea és Mácsai Pál főszereplésével, a Zsidó Nyári Feszivál keretében. De nem ám hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó, hiszen vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor, utóbbiról Dés László, Dés András és Lukács Miklós gondoskodnak. 

gyarmati-fanni-es-radnoti-miklos
Nyári Krisztián

Szeptember 2. Kedd

És még mindig mozis program, de még mindig nem film, hanem jelen esetben kiállítás, ma nyílik ugyanis a Corvin moziban az 'Alternative Budapest' exhibition by KoPé. "A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetején, a Gellért téren medúzák repkednek, az egyik ismertebb képen pedig a The Beatles sétál a Keletinél." 

Szeptember 3. Szerda

Ha a héten el is hanyagoltuk a filmeket ez csak azért volt, hogy mára (vagy tegnapra) kellően rápöröghessen a Busho-ra. A teljes nevén Budapest Short International Fesztivál a friss magyar és nemzetközi rövidfilmtermést hozza el, a fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban nevezett alkotások mellett panoráma vetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik a programot, egészen vasárnapig. Itt is lesz Symphonie 42, Bucsi Réka világszerte díjakat nyert animációja, Szabó Simon a Fal című, szintén díjnyertes kisfilmje, Szirmai Márton Grimm Caféja, meg még egy rakás minden egyéb, tényleg erős mezőny lesz, kár volna kihagyni!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra