Könyv interaktív árnyjátékkal, nem csak gyerekeknek

Motion Silhouette (Mozgó körvonal) interaktív japán gyerekkönyvet Megumi Kajiwara és Tathuhiko Nijima készítették. Amiért különleges: nem a szöveg a lényeg, hanem a könyvbe épített árnyjáték. A szétnyitott könyv lappárjai közt ugyanis különleges formák várják, hogy megvilágítás hatására ilyen vagy olyan értelmezésben részei lehessenek a történetnek: ami az egyik oldalpáron fa lesz, az ágai közt röpködő madarakkal, a másik oldalpárra vetülve már a városra lecsapó vihar villámaként látszik majd. Innentől már csak a gyerek és az ön képzelete szab határt, hogy mit lát(nak) bele az oldalon lévő rajzokba, és a köréjük vetülő árnyakba. És mivel az árny mozgását ráadásul a megvilágítás szögének változása határozza meg, így lehetőség van arra is, hogy a madár berepüljön a kalitkába, vagy a pillangó fennakadjon a pókhálón.

A könyvvel nem csak a gyerek fantáziáját mozgathatja meg, de játékosan fejlesztheti a gondolkodását is. A könyvet – amit csak rendelésre gyártanak – ehhez képest szinte egészen kedvező áron szerezheti be: 6000 japán jenért, azaz körülbelül 13 500 forintért.

A kiadványnak van előzménye is: a Silhouette, ami szintén nagyon klassz darab. Ebben is különálló, egymástól teljesen független képek segítségével játszadozhat mozgó árnyékokkal.

 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra