Fesztiválról fesztiválra kallódhatunk a héten

Augusztus 14. Csütörtök

Úgyis tudjuk, hogy mindenki a Szigeten van, éppen ezért szólunk, hogy nem ám csak a bulizásról szól az egy hét együttlét, hanem másról is, ebben az esetben a történelemről. Mivel az új tankönyvek a hírek szerint is igen furcsán értelmezik az általunk ismert vagy alig ismert történelmet, esetleg jól jöhet a Tényleg Sziget Sátor, ahol ma kettőtől például "A finnugor rokonság és a cselszövő Habsburgok"-ról lesz beszélgetés, de akinek ez az időpont túl korai az héttől arról kaphat felvilágosítást, mi is az az összeesküvéselmélet. "Baloldali, és jobboldali történelemértelmező összeesküvés-elméletek, kialakulásuk, működésük, hatásuk" - értik, elég izgalmas beszélgetésnek tűnik...

Augusztus 15. Péntek

Ha valaki azt képzelné csak a Sziget van augusztusban, hát nagyon téved. Ma kezdődik ugyanis a a Bor, mámor... Bénye - Fesztivál az erdőbényei kertekben. Igen, ez ismét inkább a kultúráról szól, semmint a céltalan lerészegedésről, dehát bizonyos kor után ez talán már természetes. "A Tokaji borvidéken a híres borok és a szeretett zempléni ízek mellett 16 helyszínen 45 koncerttel, tematikus sétákkal, író- olvasó találkozókkal, túrákkal és beszélgetésekkel is várják idén augusztusban az Erdőbényére látogatókat a borászok. Idén a tematikus séták teszik még változatosabbá a programot: a Történelmi sétán elénk tárul a Tokaj-Hegyaljai mezőváros élete a 16-19 század között, kiderül, hogy városi polgárok vagy jobbágyok lakták-e Erdőbényét és fény derül Szepsi Laczkó Máté legendájára is. A kulturális programoknak, koncerteknek, beszélgetéseknek és műhelyeknek is a borászok kertjei adnak otthont, 16 kertben kis pódiumon lépnek fel a zenészek, a diófa árnyékában a kiadós beszélgetések alatt készülnek a borokkal harmonizáló fogások miközben a gyerekek a számukra kialakított kertekben játszanak egymással." Persze, ez nem jelenti, hogy nem lesznek koncertek, fellép az Egy Kiss Erzsi Zene, Budapest Akusztik Band, vagy a Szabó Balázs Trió, sőt még a KalapKabát győztes Tükezoo is, de a jazz, a világzene és a népzene rajongói is megtalálhatják számításaikat!

mg 01
Martiskó Gábor / Dívány

Augusztus 16. Szombat

És még mindig a vidék, hiszen ma Ricchi e Poveri koncert lesz a Kaposfesten! Igen, ők azok, akik megadták nekünk a Mamma Maria című örökzöldet, vagy ha nem is nekünk, hát a szüleinknek. Így célszerű vagy őket leküldeni Kaposvárra vagy nekünk lemenni, ha lázba hoz az ilyesmi. Ha anyuék lementek, nekünk sem kell otthon maradni, mivel ma Goa Picnic lesz a wndrlnd szervezésében a Margitszigeten. "A nappali buli fénypontja az Olaszországból érkező Shyisma lesz, aki üstökösként feltörő progresszív producer, frenetikus basszusokkal megspékelt álom utazás várható." Boccs. 

Augusztus 17. Vasárnap

Ha anyuék mégsem mentek Ricchi e Poverire, akkor még mindig el lehet őket küldeni ma Szentendrére, ahol a Szentendrei Teátrum ma fél kilenctől Csákányi Eszter: Akit az istenek szeretnek című önálló estjét adja a Ferenczy Múzeum udvarán. A zseniális hangulatú előadásról mi is írtunk, ajánljuk mindenkinek, aki szeretné megérteni a nőket, sőt azoknak a nőknek is, akik szeretnék megismerni saját magukat. 

6M6C2551
Takács Attila

Augusztus 18. Hétfő

A Pótkulcsban ma este David Yengibarjan szóló accordion improvizációit hallgathatják meg a vájt fülűek. A jereváni születésű zenész a dzsessz tanszakon tanult hangszerelést és zeneszerzést, majd kiváló tangóharmonikás lett belőle, ebből ad most ízelítőt Budapesten este nyolctól. Javasoljuk, előtte vacsorázzanak egy jót valahol, hátha kivételesen nem szakad önökre az ég.

Augusztus 19. Kedd

Lehet csak a nosztalgia beszél belőlünk, de ahol Európa Kiadó koncert van, arról mi általában megemlékezünk. Ma a Kobuci kert ad helyt a jeles eseménynek, persze csak akkor, ha ön nem utazik szívesebben Bécsbe. Bécsbe menni nemcsak azért jó, mert esetleg a hazai 3 darabos iskolatáska-felhozatalnál többet találhatunk az ezek szerint még mindig nyugatnak számító országban, hanem azért is, mert Cat Video Festival lesz, ha esetleg unná a hazai rendezvényeket, ráadásul ingyenesen! A fesztivál a mindennapi élet rövidfilmjeit mutatja be a világ minden részéről, legyen szó sportokról, zenéről vagy bármi másról.

Augusztus 20. Szerda

"Tavaly igazi hiánypótló elektronikus zenei fesztivállal jelentkeztek a szervezők: a három napos B my lake  soha nem látott LineUppal várta a zene szerelmeseit - techno, tech house, minimal, electro, mindezt a Balaton közvetlen partján! Idén sem lesz másképp, csak megtoldják még egy nappal." - kell ennél több? Ja, igen. Hogy ne essen az eső! A B my lake amúgy azért is menő fesztivál, mert nem lopja el az embertől a hétvégét, hiszen 18-tól 22-ig tart. Alkotmányunk ünnepén, azaz ma Andrey Pushkarev, Barem, Calyx&Teebee, Derrick May, Dinky, Dirtyphonics DJ W!ld, dOP, Firebeatz, Gregor Tresher, Henrik Schwarz,

Hot since '82, Marek Hemmann, Michael Mayer, Levon Vincent, Nina Kraviz, Oliver Schories, Pillowtalk, Sanfranciscobeat, Scuba, Stephan Bodzin és a Tale of us hallható.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek