Tudja, hogy kik szemetelik tele a postaládáját?

A Londonban élő spanyol származású fényképész, Cristina De Middel 2012-ben szerzett magának hírnevet azzal, hogy egy nagyon szerethető sorozatot lőtt az 1967-es zambiai űrprogram afronautáiról. Az 1975-ös születésű művész Dél-Afrikai projektjét a kritikusok is elismerték, megkapta többek között a Deutsche Börse Photography díjat valamint az International Center for Photography Infinity díját is az elmúlt évben. Ez terelte a figyelmet egy korábbi munkájára, a Poly-Spam sorozatra: ez azokat mutatja be, akiket mindannyian ismerünk, de sose látta még őket senki. Íme, ilyen a repülőgépszerencsétlenség miatt gazdátlanul maradt milliók lenyúlásához segítséget kérő afrikai banki alkalmazott, a férjétől örökölt vagyon külföldre csempészéséhez segítséget kérő orosz özvegy, vagy a rákban haldokló amerikai üzletasszony.

A sorozatot a mindenki által jól ismert, gyakran bosszantó levélszemét ihlette, melyeket a legtöbb esetben olvasatlanul törlünk. Middel azonban megtette, majd ihletet merítve a hihetetlen történetekből, lencsevégre komponálta azokat.

„A Poly-Spammel az volt a célom, hogy minden egyes apró részletet figyelembe véve elkészítsem a spamet küldők portréját, különös gondot fordítva arra a drámai környezetre, ahol az email küldői a fotó pillanatában tartózkodnak. Az így készített sorozat hatására talán a jövőben kétszer is meggondoljuk majd, töröljük-e a spam emaileket. De valószínűleg nem” – mondja a dokumentumfotós. Nézze meg a galériában, hogy milyen szituációkban képzeli el De Middel a kamusztorikat küldő az orosz özvegyet, Alisa Atolevnát, az aranyásó apa halála miatt szomorkodó 25 éves Sandrine-t, vagy a rákban szenvedő londoni üzletasszonyt, Susan Morrisont!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra