Csütörtöktől a mozikban Bucsi Réka animációs filmje

Bucsi Réka digitális rajzanimációja, a Symphony No.42 július 31-től látható a hazai mozikban a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank (16) című angol vígjáték kísérőfilmjeként a Mozinet forgalmazásában.

A Symphony No.42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült. Bucsi Réka diplomafilmje a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be februárban, ezt követően számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon és Pordenone nemzetközi filmfesztiváljain, és nem utolsó sorban a Friss Húst is megnyerte.

Symphony no. 42 - teaser from Réka Bucsi on Vimeo

Az animációs rövidfilm, mely ezen a héten kerül országosan a mozik műsorára, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak. 

A Symphony No.42 producere Fülöp József a MOME új rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra