Megfestve rémisztőek Terry Richardson modelljei

Bár a szexuális zaklatással megvádolt provokatív divatfotóst, Terry Richardsont több divatház, magazin és híresség is bojkottálja mostanában, egy feltörekvő olasz származású művész, Kuinexs mégis látott fantáziát a munkásságában és Richardson eredeti képeit felhasználva megfestette azokat, írja az oystermag.com.

A közösségi médiában egyre népszerűbb művészre nemcsak a botrányos életű 48 éves fényképész volt nagy hatással, hanem a második világháborút követő évtizedek egyik legjelentősebb expresszionista stílusban alkotó festője, Francis Bacon is, akiről Margaret Thatcher egyszer szűkszavúan csak ennyit mondott: „Az ember, aki azokat a szörnyű képeket festi.”

A festő valószínűleg jól tudta, hogy ha két, ennyire megosztó művésztől merít ihletet, akkor abból csakis valami figyelemfelkeltő jöhet létre. Az eredmény pedig valóban botrányszagú, nyugtalanító lett, tele mélyvörös és barna tónusokkal, melyekről leginkább a vér és egyéb más folyadékok jutnak az eszünkbe. Ha egy visszafogottabb címet keresnénk a húscafatokká és vámpírokká vált modelleket ábrázoló festménysorozatnak, akkor az egy kis jóindulattal a „Richardson találkozik Baconnel” címet viselné. Nézze meg a galériában, hogyan tette magáévá a festő a divatfotós és Bacon munkásságát!

Oszd meg másokkal is!
Mustra