#VILÁGOM

Megfestve rémisztőek Terry Richardson modelljei

2014. július 28., hétfő 14:28

Bár a szexuális zaklatással megvádolt provokatív divatfotóst, Terry Richardsont több divatház, magazin és híresség is bojkottálja mostanában, egy feltörekvő olasz származású művész, Kuinexs mégis látott fantáziát a munkásságában és Richardson eredeti képeit felhasználva megfestette azokat, írja az oystermag.com.

A közösségi médiában egyre népszerűbb művészre nemcsak a botrányos életű 48 éves fényképész volt nagy hatással, hanem a második világháborút követő évtizedek egyik legjelentősebb expresszionista stílusban alkotó festője, Francis Bacon is, akiről Margaret Thatcher egyszer szűkszavúan csak ennyit mondott: „Az ember, aki azokat a szörnyű képeket festi.”

A festő valószínűleg jól tudta, hogy ha két, ennyire megosztó művésztől merít ihletet, akkor abból csakis valami figyelemfelkeltő jöhet létre. Az eredmény pedig valóban botrányszagú, nyugtalanító lett, tele mélyvörös és barna tónusokkal, melyekről leginkább a vér és egyéb más folyadékok jutnak az eszünkbe. Ha egy visszafogottabb címet keresnénk a húscafatokká és vámpírokká vált modelleket ábrázoló festménysorozatnak, akkor az egy kis jóindulattal a „Richardson találkozik Baconnel” címet viselné. Nézze meg a galériában, hogyan tette magáévá a festő a divatfotós és Bacon munkásságát!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta