#VILÁGOM

Ilyen csendéleteket nézünk majd a jövőben

2014. július 13., vasárnap 16:46

Az elmúlt pár száz évben megszokhattuk, hogy a csendéletek általában festmények, és az elmúlás témakörét járják körül, rendkívül aprólékos és minden részletre kiterjedő ábrázolással, bonyolult szimbólumrendszerekkel. Ehhez képest a 21. századi csendéletábrázolás úttörője is lehetne az Adrian & Gidi néven futó amszterdami alkotópáros, Adrian Woods és Gidi van Maarseveen, akik egyre nagyobb nemzetközi figyelmet vívnak ki látványos munkáikkal, melyeket van merszük csendéletnek nevezni. Pedig sehol egy döglött állat, hervadt virág, szépen csillanó üvegtárgy vagy koponya: az ő képeik színpompás papír installációikból készült fotók, és bármi előbb jut eszünkbe róluk, mint az elmúlás melankóliája. 

A páros a hágai Királyi Képzőművészeti Akadémián botlott egymásba, ahol 2010-ben sikeresen diplomát is szereztek. Ezután mondhatni hamar rájöttek, hogy tehetségükkel milyen jól kiegészítik egymást, így az iskola elvégzése után sem váltak szét útjaik, hanem együtt kezdtek el dolgozni kreatív és vidám színekben gazdag képeiken. Adrian Woods a munkafeladatok közül a kamera túlsó oldalát választotta, míg Gidi van Maarseveen az ízléses, néhol hatásvadász szín- és formavilágért, illetve a kompozíciókért felelős – írja a feladataikat játékosan és kísérleti megközelítésből szemlélő holland párosról a creativeboom.co.uk.

Adrian & Gidi újszerű kompozícióira már felfigyeltek a nagyobb divatcégek és lapok is: először a Converse, később az Elle és a Cosmopolitan, valamint a holland napilap a Het Parool is, akik a 2014-es foci világbajnokság kapcsán rendeltek fotósorozatot a fiatal párostól. Nézze meg a galériában, hogy hogyan lesz a kézzel készült, majd lencsevégre kapott művekből trendi csendélet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta