#VILÁGOM

Láthatatlan dimenziókat lerajzolni eszelősen menő

2014. július 9., szerda 20:08

Újabb lenyűgöző 3D-s munkákra bukkantunk a napokban, melyeket ezúttal az olasz származású művész, Alessandro Diddi készít ceruzája segítségével. A valóban elképesztő látványt nyújtó, már-már élethű munkákkal az anamorfikus dizájnt alkalmazó művész célja, hogy kicsit összezavarja közönségét - írja a dailymail.co.uk az egyre szélesebb körben ismert 42 éves Diddiről.

„Azt szeretném, hogy rajzaim azt az üzenetet közvetítsék, hogy a szemünk becsaphatja az elménket. Mivel úgy gondolom, léteznek olyan dimenziók, amelyek valójában nincsenek, vagy nem látjuk azokat. Amikor az emberek nézik a rajzaimat, kellemesen meglepődnek, mivel nem értik, hogy pontosan hogyan sikerült elérnem a 3D-s hatást.”

„Ha megértjük az anamorfikus design működését, akkor rájövünk, hogy ez a rajzzal kombinálva nem is olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnánk. Célom az, hogy mindig valami újat és eredetit alkossak, amire az emberek kíváncsiak és izgalomba jönnek tőle. Egyszerűen csak a két szenvedélyemet kombinálom: a szabadkezes rajzolást és a háromdimenziós ábrázolást."

"Nincs semmiféle üzenet, amit rajzaimmal közvetíteni szeretnék, egyszerűen azt gondolom, fontos ráébreszteni másokat, hogy nem feltétlenül szükséges mindig nagyban gondolkodni ahhoz, hogy valami érdekeset találjunk. Néha elég csak egy ceruza, hogy valami igazán varázslatosat alkossunk" – összegzi szerényen mondanivalóját a művész.

Természetesen nem Alessandro Diddi az egyetlen, aki 3D-s ceruzarajzokban utazik, a YouTube-on ráadásul sokan azt is megosztják, hogyan készülnek ezek a látványos művek. Itt például megnézheti Ramon Bruin, itt Nagai Hideyuki, itt pedig a 17 éves, Fredo művésznevű alkotó munkáit is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta