Ugyanaz a ruha, ugyanaz a helyszín, negyven év korkülönbség

Különös és megható koncepióval rukkolt elő a közelmúltban a német fotós, Nina Röder, aki családjának két női tagját is bevonta „Mutters Schuhe” (Anyáink cipői) néven futó munkájába. A színes képeken ugyanis a fotós mellett feltűnik még ötven éves anyja és hetven éves nagyanyja is, amiben még nem is lenne semmi meglepő, ha nem ugyanabban a ruhában, pózban és helyszínen lennének mindhárman lencsevégre kapva.

„El akartam valamit mesélni anyám fiatalkori emlékeiről, szerettem volna jobban megismerni őt, és talán ezáltal többet megtudni magamról is. Nemcsak anyaként akartam látni és megmutatni, hanem azt is, milyen volt az élete a születésem előtt. Egy reményekkel, első szerelmekkel, álmokkal és gondolatokkal teli életet akartam bemutatni. Tudatosan vagy tudat alatt majdnem minden eddigi munkámat a családi történeteim aspektusai inspirálták és befolyásolták” – mondja az 1983-ban született fotós a nosztalgikus projektről, melyben bár nem részletezik különösebben a képek születésének hátterét, mégis információkat kapunk a három generáció közötti szoros kapcsolatról.

A kortalanságot, valódi nőiességet, megszépült gyerekkori emlékeket és az idő megállíthatatlan múlását elegánsan, retro stílusjegyekkel átszövő művész egy fürdőszobába, egy nappali foteljébe és egy sminkasztal elé helyezte főszereplőit, mellyel mind édesanyja életének egy-egy meghatározóbb pillanatát kívánta feleleveníteni – írja a bustle.com a személyes hangvételű fotósorozatról.Nézze meg ön is a galériában, hogy hogyan festenek egy család több generációs hölgytagjai ugyanabban a szerelésben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek