#VILÁGOM

Így vélekedett Philip Seymour Hoffman a boldogságról

2014. június 9., hétfő 09:39

A kiváló amerikai színész, Philip Seymour Hoffman 2014. február 2-án hunyt el drogtúladagolásban, halála után került nyilvánosságra az a hanganyag, amelyben a boldogságról beszél - számolt be róla az insidemovies.ew.com. Az öt és fél perces felvételhez pedig ki más készített volna profi animációs rövidfilmet, mint a Blank nevű nonprofit multimédiás szervezet, akik már Johhny Casht, Kurt Cobaint, vagy David Bowie-t is megszólaltatták Famous Names - Lost Interviews projektjük keretében. A csoport a PBS Digital Studiosszal együttműködve dolgozott a hangszalag újragondolásán, íme, hajtás után a végeredmény.

Philip-Seymour-Hoffman
Fotó: blankonblank.org

A Blank elnevezés egyébként a producerként dolgozó David Gerlacht és az animátor Patrick Smith-t takarja, akik régi hangvételekből készítenek szürreális, néha bugyuta vagy vicces, időnként pedig megrendítő animált történeteket. 

A pár héttel később történtek fényében akár vésztjóslónak is érezhető szöveget a 46 évesen elhunyt színész 2012 december 22-én mondta el a Rubin Museum of Art rendezvényen egy Simon Chritchleynak adott riportban. Nem sokkal később alul maradt a kábítószerfüggőséggel folytatott küzdelmében. Bár a színész mindig is nyíltan beszélt a szenvedélybetegségéről, a pár hónappal később történtek fényében az amit mond, valójában nyugtalanító és hátborzongató egyszerre.

Persze azért humor is akad jócskán a kisfilmben, nehéz például nem elmosolyodni, mikor az animált Hoffman gyermekei a színész karikatúrájaként jelennek meg a képen, de azért valahol mégis mindenki érzi, hogy ez az ember teljes mértékben tisztában volt a helyzetével, még erős túlzásokkal és fekete humorral ütötte is el. Nézze meg rövidfilmben a fiatalon elhunyt színész keserédes mondanivalóját!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta