Utoljára lehet Párnaember és először indián

Május 29. Csütörtök

Ha még eddig nem látta, itt az idő, ma van ugyanis utoljára Párnaember a Jurányiban. A darabról itt is megírtuk, hogy csak erős idegzetű nézőknek ajánljuk, mert annyira hatása alá tud kerülni az ember, és igazán nehéz kizökkenni ráadásul belőle. Szerencsére, mivel ma kezdődik a Budapest Essentials négynapos "kult+zene+gasztró kombó" minifesztivál, ezért lehet, hogy egy kis zenével mégis sikerülni fog.

Részlet a Párnaember című előadásból
Részlet a Párnaember című előadásbólJurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A hab a tortán persze a belőlünk csak mérsékelt indulatokat kiváltó Fekete Leves című film premierje és az After Party a PRLMNT-ben (a mérsékelt indulatainkat nemsokára kritikába is öntjük majd). Mondjuk, Péterfy Bori is fellép, ha valaki mégis odamenne a Párnaember után, vigyázzon, nehogy kedvet kapjon egy kis gyújtogatáshoz is levezetésnek.

Május 30. Péntek

Kicsit nehéz megemészteni ennyi program után, hogy még mindig csak péntek van, pedig! Gondoljunk hát elnehezedett gyomrunkra, és nézzünk körbe a Gourmet fesztivál 2014 elnevezésű, vasárnapig tartó rendezvényen, hátha megkínálnak valami könnyűvel. Ha még egy délutáni alvásra is futja, annál jobb, hiszen estére megint ott Whomadewho Dániából és fellép a Hangmás is az Akváriumban. Akit a szex pörget (már zenében), az meg elmehet a Lets Talk About Sex buliba, ahol "egy este erejéig átadjuk magunkat a testi örömöknek a Beat On The Bratben a popzene történetének legfülledtebb számaival a budapesti éjszaka legnagyobb dzsigolói tolmácsolásában". Ha tizedannyira modoros, mint az ajánlója, akár még jó is lehet, nem?

Whomadewho a nemrégiben zajlott berlini fellépésén
Whomadewho a nemrégiben zajlott berlini fellépésénStefan Hoederath / Europress / Getty

És akkor nem pont ma osztják ki az összes Central European Startup Awards-t? Hát de! Ha feltörekvő ifjú Zuckerbergeket akar látni, oda menjen, és miután sikerült felszednie egy ígéretes jövendőbeli milliárdost, kezdjék el a közös jótékonykodást kicsiben, menjenek át a Jedermannba, ahol a horvátországi árvízkárosultak megsegítésére rántottak össze egy mini segélykoncertet. Jó lesz a társaság Senától Harcsa Veráig, Márkos Alberttől Ónodi Eszterig, nekik boldogan hagyjuk, hogy kimuzsikáljanak valamennyit a zsebünkből, nemes célra teszik.

Május 31. Szombat

Ne legyünk nagyon harmadnaposak, Pünkösd csak a jövő hétvégén kezdődik! De azért szólunk arról is, hogy a Telepen Kipakolás van, ami "nem egy egyszerű garázsvasár", de hogy mitől nem, azt nem árulják el, pedig a leírásban pont annak tűnik, bocs. Lesz még "Csak csajok" Vintage kerékpáros felvonulás is, annak részeként meg Swing és Rockabilly Flashmob a Bazilikánál, ha valami, hát hangulata biztos lesz.

Egy igazi hangulatkép a korábbi évekből
Egy igazi hangulatkép a korábbi évekbőlVanik Zoltán / Dívány

Ha nem ennyire sportos, akkor menjen csak Akkezdet Phiai és Egyenlők koncertre a Budapest Parkba, de ha sokat hallgat MR2-t, biztos érdekli, hogy George Ezra is eljátssza ma itt, Budapesten a Budapestet. Sőt, rögtön kétszer is: az Erzsébet téren ingyenes minikoncertet ad, este pedig a Hellobaby bárban lenyomja a teljes műsort. MIért? Hát, az utóbbit azért pénzért. 

Június 1. Vasárnap

Mindenki nyugodjon meg csak délelőtt tizenegykor kezdődik a WAMP az Erzsébet téren, addig bőven ki lehet aludni az előző estét, vagy ha bőven nem is, de ne legyünk telhetetlenek. Jó hír lehet állandó és újdonsült wampolóknak, hogy kedvenc iparművészeti kirakodóvásáruk is bekapcsolódott az idén először megrendezett Budapest Essentials fesztivál programjába, így akik a rendezvény karszalagját viselik, a megjelölt standokon 20% kedvezményt is kaphatnak. Aztán hazamehetnek visszafeküdni.

18-wamp
Szécsi István / Velvet

Június 2. Hétfő

Tényleg jó kipihenni magunkat a hosszú hétvégét megelőző hétfőre, ki tudja, mi lesz velünk egy hét múlva ilyenkor. Ha a fenti mondat megfejtése nem okozott nagy gondot, akkor menjen ma Filmklubba a Pótkulcsba, ahol Haneke: Rejtélyét adják Juliette Binoche és Daniel Auteuil főszereplésével. 

10341634 10152448578258255 7176159787755466173 n
Facebook

Június 3. Kedd

Szemző Tibor Vágy, hogy indiánok lehessünk című kisfilmjét adja ma az M1, tőlük nem szokatlan módon viszonylag késői időpontban. Pedig a rendező kísérleti filmje Franz Kafka életének utolsó évéről, utolsó szerelméről és legjobb orvos barátjáról a maga huszonöt percében simán fogyasztható lenne normális időpontban is. A film, a maga sajátos képi eszközeivel rekonstruálja a barátság és a szerelem történetét, miközben Kafka, egyáltalán nem nyilvánosságnak szánt magánbeszélgetésein elhangzott gondolatai, érdekes okfejtései is életre kelnek, olyannyira, hogy mindjár neki is ugrik tőle az ember újra az Átváltozásnak.

Június 4. Szerda

Így hét közepére egy jó kis Tej koncertet ajánlunk levezetőnek az A38-on, hiszen "a zenekar a két fő irányelve a táncoltatás és a hangulat maximalizálása. A többnyire elektronikus alapokon nyugvó, változatos projekt zenéit Pálinkás Tamás dalszövegei támogatják meg. A zenekar sosem felejti el felköszönteni a nőket, édesanyákat a megfelelő ünnepeken. A Tej ezúttal megújult formációval, új dalokkal érkezik." Soha véget nem érő Anyák Napja ez az idei!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek