Bércesi reloaded, Parti-Nagy darab és fesztiválhangulat az első kánikulai hétvégére!

Május 22. Csütörtök

Zenével indítunk rögtön csütörtökön, mert a híres lengyel-magyar barátság jelében köttetett UH est lesz ma a Müsziben. Ha ön tudja, mi az az Ultrahang Fesztivál, akkor nyilván tudja azt is, hogy a fellépők, azaz Kurws, Pole, Tumo és Jackie Triste nem a Mága Zoltán-féle iskolát fedik le, úgyhogy semmin nem fog meglepődni, amit hall. És ez még csak a kezdet, mert ott van a Repeat elnevezésű esemény Paul Mutanttal és a Pureluckkal a Telepen. Ha viszon csak úgy tenglengene, arra is van esélye a Belvárosi Főutca Fesztiválon egészen május 25-ig, ott a könnyű- és világzenei színpadtól a jazzig, a komolyzenétől a gyerekprogramokig elég jó a felhozatal, érdemes kinézni előre, melyik nap hova és miért menne.

Paul Mutant @ Talk of Tea from Paul Mutant on Vimeo.

Május 23. Péntek

És már be is táncoltunk a péntekbe, ahol elsőként a brit Nicholas Wilsonnal találkozhatnak először élőben az Akácfa utcai Larmban. Ha esetleg így nem esne le, hogy ki ő, akkor talán lesz, akiknek a Mr. Beatnick név többet mondd, de az is lehet, hogy ők már vettek jegyet a nagy eseményre. Kivételesen nem parázunk az időjárás miatt, hanem simán ajánljuk az A38-on a Hajó az idő! nevű bulit, amin ingyenes a lazulás Bladerunnazzal 5-től este 10-ig a hajó orrteraszán. A menü: jungle, liquid drum and bass, koktélakciók és grillkonyha! Zenél djrenMarkovMentalien, Statik és vendégeik. 

Facebook / Friday at A38

Május 24. Szombat

Ha kíváncsi, hogyan kell háromévi drogos ámokfutás után újrakezdeni, Bérczesi Hiperkarma Róbert megmutatja önnek a Hunnia Art bisztróban, egyszálgitáros felállásban (előző nap meg Balatonosban nyomja ugyanitt). Nem kizárt, hogy egy ilyen élmény után levezetésként valami agyeldobós bulizásra vágyik, úgy még odaérhet az Ipari Szakadárok & Future Obscura present: Női kabát partijára a Trafo Kontra klubjában! Kacsintós szmájli! Akinek meg egyik sem pálya, annak ott van az A38 ma is, ahol a magyar nyelvet marsbéli akcentussal beszélő Odett lép fel a tetőteraszon. 

Május 25. Vasárnap

Ha esetleg valakinél nem lenne így minden áldott nap, akkor szólunk, hogy hivatalosan ma van gyereknap, amire persze illendő készülni. Ezért aztán már szombaton is el lehet vinni a gyerekeket a Mikulásgyár Gyermeknapjára, de a már ajánlott Belvárosi Főutca Fesztiválra is, ami gyereknapon különösen ráerősít. Ha meg nincs kit hova vinni, akkor is itt van a Budapesti Jógafesztivál, hogy a lelkével is foglalkozzunk egy pillanatra. És ha felkészült, akkor menjen délután háromra az Átriumba, és nézze meg az Átriumkloridot Parti Nagy Lajos tollából!

DSC 4438
Átrium Film-Színház

Május 26. Hétfő

Ha izgatja a színház, érdekelni fogja, hogy ma az összes oldal leül egymással megvitatni az élet nagy kérdéseit a Katona Kantinjában. Hogy mit értünk összes oldal alatt, arra elég felsorolni, hogy kik lesznek jelen a Kultúrpolitika Veiszer Alindával című sorozaton: Ascher Tamás (a Katona József Színház főrendezője), Oberfrank Pál (a veszprémi Petőfi Színház igazgatója), Schilling Árpád (a Krétakör alapítója), és Vidnyánszky Attila (a Nemzeti Színház igazgatója) vitázik nyílt színen, tuti, izgalmas lesz! 

005 4O5A6543
Ajpek Orsi / Index

Május 27. Kedd

Karibi származású brit rappercsajokra vágyik? Az A38 most ezt is elhozza, hiszen Lady Leshurr és Paigey Cakey a Random Tripp sztárvendége ma este. Lady Leshurr Birminghamból jön, Bob Marley lemezeiből szívta magába az ihletet, Paigey Cakey pedig, akit Nagy-Britannia egyik legnagyobb ifjú tehetségeként tart számon a szakma és a közvélemény egyaránt.

Május 28. Szerda

Ha szereti a táncot, és még nem látta az áprilisban bemutatott Horda című előadást, akkor okvetlen nézze meg. Hosszú idő óta ez Kun Attila első egész estés darabja Magyarországon, és ha másért nem Lajkó Félix zenéje miatt nem nagyon érdemes kihagyni. A koreográfia ugyanis az ő nyolc zenei tételére épül, amik "más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről".

Horda - preview from DelbeauFilm on Vimeo.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek