#VILÁGOM

Megnyílik az első sci-fi múzeum Hollywoodban

2014. május 12., hétfő 15:27

Úgy tűnik, hogy a sci-fi rajongók kemény munkája és fáradhatatlan adománygyűjtése meghozta a gyümölcsét, ugyanis nagy valószínűséggel 2015-ben végre megnyílik Hollywood első sci-fi múzeuma, mely leginkább az egyik legnagyobb rajongónak, az íróként ismert Hustin Huddlestonnak és az általa létrehozott New Starhip Foundation névre keresztelt alapítványnak köszönhető.

d89a417a4112fe4e542a69e3ffd22059 large
Fotó: kickstarter.com

Huddleston állítása szerint a múzeum ötlete akkor pattant ki a fejéből, amikor 7000 dollárért (kb 1,5 millió forint) megvette a Star Trek: Az új nemzedék című sorozat egyik ikonikussá vált darabját, a USS Enterprise-D csillagflottájának berendezését, amit a múzeumba kerülése előtt a saját kertjében tárolt – írja a wrap.com Huddlestonról, aki az ötletével a népszerű pénzgyűjtő oldalon, a Kickstarteren vadássza az adományozókat és befektetőket.

1557ad9f0bd646b8c801203df697399a large
Fotó: kickstarter.com

A megszállott rajongó az évek során egy hangárra való sci-fis relikviát halmozott fel otthonában, több tucatnyi kelléke és készlete van különböző tévésorozatokból és filmekből, mint például az 1978-as Csillagközi rombolóból, vagy a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült 1963-as, eredeti Dr. Who-ból (itthon Ki vagy , doki címen fut), de az egyik legismertebb sci-fi vígjátékból, a Robert Zemeckis által 1985-ben rendezett Vissza a jövőbe című filmből is vannak nála érdekességek.

A sci-fi múzeum ötletét több befolyásos és tehetős cég és híresség is támogatja, beszállt pénzzel a közelmúltban a Paramount Pictures, a Google, vagy a Bentley Systems, és a Star Trek több szereplője is, mint például William Shatner és Brent Spiner. Huddleston egyébként a projekt beindításához szükséges összegnek már több mint felét, 100.000 dollárt (22 millió forint) összegyűjtötte, a Kickstarteren pedig további 83.000 dollárt (18,3 millió forint) vár az ötletben fantáziát látó sci-fi rajongóktól. Az efféle, nagyobb költségvetéssel bíró projektek nem ritkák az oldalon, legutóbb Paul Schrader és Breat Easton Ellis szerzett ezúton 160.00 dollárt a Vétkek völgye című filmjük leforgatásához.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta