Itt megtalálhatja a keresett boldogságot!

704788

Májusban sokkal menőbb új évet kezdeni, mint január elsején, szóval ajánljuk mindenkinek, hogy találja meg a boldogságot, akár Szendi Gábor Értelmes szenvedés: a boldogság című könyvével, akár nem. Szendi nem sok jót ígér, azt mondja, hogy "a valódi boldogság szinte mindig küzdelemmel, verejtékkel, nyugtalansággal jár: az érzést a remény és a kétség közti hányódás, a kudarcok és a sikerek, a meg nem értettség és az elismertség, a kitaszítottság és az elfogadottság váltakozása jellemzi". Szóval ideje elkezdeni értelmesen szenvedni!

Persze az is lehet, hogy ön sokkal inkább önmarcangoló típus, talán épp egy olyan, akit felzaklatnak A múlt sebei, kiváltképp ha Bruce Machart tollából származnak. Hát persze, hogy ez is bestseller, ami közelsem jelentené, hogy tényleg jó, de azért ha elkalandozna a 19. század végén az amerikai vadnyugaton egy szépen megírt történetben, akkor bele lehet vágni. Még lovak is vannak benne.

B1248683

És ha mégis inkább a romantika pörgeti, mi akkor sem ajánlunk hétköznapi love sztorit, hanem inkább Francine Rivers Az utolsó bűnevő című könyvét, ami egy "megrázó és felemelő" történet, ami ráadásul a valaha tényleg létezett bűnevőkról szól, azokról akit a kisebb közösségek azért fizettek, hogy magukra vállalják az elhunytak bűneit. Persze egy tízéves kislány szemszögéből ez egyáltalán nem hétköznapi. 

Krasznahorkai-László-Megy-a-világ-előre

Erről persze mégis eszünkbe jutott a romantika, olyan formában, hogy javasoljuk, olvassnak verseket, például Páskándi Géza válogatott műveit, amiben most a verseken van a sor, vagy Takács Zsuzsa Tiltott nyelvét, amiben a Kossuth-díjas költő gazdag tónusú lírájának minden hangja megszólal. 

Krasznahorkai László Megy a világ című kötetében titokzatos-személyes elbeszélésekkel találkozhat az igényes olvasó, melyek között akad monológ, rövid történet,töprengés, vallomás, visszaemlékezés és előrepillantás; igazi mesterdarab mind - ígérik. Tökéletes olvasmány egy tökéletes hétvégére. Ha ennek hiányában van, nos, az baj, akkor ugorjon vissza az első bekezdéshez... 

Vagy ha az még mindig túl sok, akkor itt van John J. Medina Agyunk csodás titkai - A munkahelyi, otthoni, iskolai túlélés és tündöklés 12 alapelve, ami állítólag segít megtanítani, hogyan hozzunk ki agyunkból a legtöbbet. Hát, ami engem illet, hiszem, ha látom, de úgy legyen! 

Még mindig elmenekülhet a jövőbe ez elől az egész elől, és ha már mindent kiolvasott, amit lehetett a témában, akkor jöhet Kim Stanley Robinson 2312-je, ami "merész és zseniális látomás az emberiség jövőjéről, egyúttal magával ragadó jellemrajz azokról az emberekről, akik e jövőnek a történéseit alakítják." Ez így nem sokat mond? Azért kell elolvasni... 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek