#VILÁGOM

1600 panda lepte el Hongkongot

2014. május 10., szombat 14:26

Hongkongba érkeztek a francia származású művész, Paulo Grangeon újrahasznosított anyagból készült papírmasé pandái, melyekkel a World Wildlife Funddal és a PMQ-val karöltve a veszélyeztetett fajok megóvására, kihalásuk fokozott veszélyére, illetve a világméretű környezeti válságra kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

„ Mintegy 1600 panda szobrot állítottunk ki, hogy emlékeztessük az embereket arra, hogy mindössze ennyi panda él a vadonban” – olvasható a „Panda turné” néven futó projectről a WWF oldalán, ahol azt is megtudtuk, hogy a szerethető papírmasék június végéig, tíz frekventált helyszínen lesznek láthatóak Hongkongban.

Pandákba lehet botlani például a Kowloon Tsim Sha Tsui városrészben, a Cimszácöü-óratoronynál, a Kaulung negyedben található Hongkongi Kulturális Központ környékén, a Victoria Parkban illetve az Ocean Parkban. A védett állatok - bár nem hivatalos formában, de - a kormány által támogatott Conversing Central kabalaállatai is egyben – írja az inhabitat.com a látványosságról, melynek kedvéért a művész négy új pandát is tervezett az 1600 másik mellé, amiket állítólag megtartanak a város látványosságaként.

A pandapopuláció gyors és tragikus fogyatkozására fókuszáló papírmasék egyébként 2008 óta járják a világ meghatározó nagyvárosait, kiállították már őket Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, Svájcban, Németországban és Tajvanon is az elmúlt időszakban. Nézegessen papírból készült pandákat a galériában!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta