#VILÁGOM

Kartonból épült meg a Vasember pontos mása

2014. április 21., hétfő 12:14

Egy húsz éves tajvani művésznek, Xhongkai Xiangnak annyira megtetszett a Marvel Comics Vasember-képregényei alapján forgatott 2008-as szuperhős film, hogy úgy döntött összedob magának is egy hasonló jelmezt. Csak az övé kartonból készült..

Xiang nem aprózta el művét, mindössze egy teljes évig tervezte és építette az eredetivel megegyező méretű Vasemberét és annak aprólékosan kidolgozott páncélzatát.-írja a laughingsquid.com. Természetesen a kisfiús külsejű robotépítőnek nem ez volt az első ilyen jellegű munkája, a kartonból összerakott Vasember előtt már saját szórakoztatására megépítette többek között Alient valamint a Transformersből ismert kitalált autobot karaktert, Optimusz fővezért is.

cardboard-iron-man
Fotó: Stan Winston School of Character Arts

A tehetséges képregény rajongóra felfigyelt a Stan Winston School of Character Arts blog, akik egy videót is készítettek Xianggal, melyben elmondja, hogy míg a film főszereplőjének, a milliárdos playboy Tony Starknak a ruhája közel 1 milliárd dollárba került, addig az ő kartonból épült Vasemberének a költsége szinte nullára jött ki.

Persze a Xianghoz hasonló megszállott rajongókra felfigyelt a piac is, ezért nem szenvedünk hiányt hasonló, de azért jóval kisebb méretű relikviákban. Így nem lepődtünk meg azon sem, hogy az ebay-com-on mennyire széles skálán mozognak a Vasember tárgyakért elkért árak, az oldalon ugyanis 75 és 900 dollárt ( 16.573 és 198.800 forint ) is otthagyhatunk egy-egy kincsért. Nézze meg a majdnem négy perces videóban a tajvani Vasember építőt és alkotásait!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta