#VILÁGOM

Így lesz ütős rákellenes kampány egy popslágerből

2014. április 19., szombat 10:33

Amikor a Divinyls énekesnője, Chrissy Amphlett megtudta, hogy végstádiumú mellrákban szenved, egy utolsó vállalkozásba fogott: átalakítani 1990-es „I Touch Myself” című dalukat egy, a nőket rákmegelőzésre buzdító kampánnyá, írja a Huffingtonpost. Elég hatásosra sikerült.

Akár a korabeli slágerlistákról, akár Austin Powers örökbecsű előadásából, de Chrissy Amphlett hangját és a a női szexualitást ünneplő kultikus számát mindenki ismeri. Halálának egyéves évfordulója alkalmából a Cancer Council New South Wales támogatói csoport most ausztrál énekekesekkel, köztük a mellrák-túlélő Olivia Newton-Johnnal közösen készített egy ütős capella verziót a számból, ami így az otthoni mellrákszűrés új kampányindulója lett.

Az énekesnő 2013 áprilisában vesztette el a küzdelmet a rák ellen, amit  - negatív mammográfia és ultrahang leletek ellenére - egy otthoni mellvizsgálat során fedezett fel. Ám még halála előtt sikerült eljuttania a megfelelő helyre híres slágerének újraértelmezett üzenetét, hogy mindenkit arra biztasson, a szó legszorosabb értelmében nyúljon magához. Mármint - hogy végezzen önvizsgálatot.

"Azt szerette volna, ha sokkal jobban odafigyelünk magunkra" – nyilatkozta özvegye, Charley Drayton a Sunday Telegraph cikkében Amphlett halálának egy éves évfordulóján. „Hogy figyeljük meg, mi zajlik a testünkben, és vegyük a kezünkbe a sorsunk, ahelyett, hogy mások tanácsaira vagy az orvosokra bíznánk az életünket.”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta