Vak ruház világtalant

A Megruházlak című Viasat 3-as tévéműsor a héten indult, és a kezdeti sokk után egész kellemes perceket is okozott. Az első sokkot is leginkább a Viasat 3 fejesei okozták, akik ennyi év után sem jöttek rá, hogy az oké, hogy dekoratív biodíszlet Horváth Éva, de a szerep, amit folyamatosan rákényszerítenek (lásd még Éden Hotel, meg minden, ami közte volt) a lehető legtávolabb áll tőle. Valakinek csak el kéne magyaráznia neki, hogy mi az a természetesség, és a rendezőt itt szeretnénk megkérni, hogy semmiképp se adja neki feladatként (de lehetőleg a szerencsétlen játékosoknak se), hogy kameráról-kamerára kapkodja a fejét, mint valami kommersz teleshop reklámban.

A felkonfokon a darabos erőltetettség ellenére valahogy túljut a műsor, és a közepesen idegesítő zenének, valamint a profin vágott köztes kisfilmeknek hála kis, akarással rá lehet hangolódni az öltözködési tanácsokat is magában rejtő vetélkedőre, amiben három önjelölt divattervező küzd egy héten keresztül a Hét tervezője díjért, akármi is legyen az. 

"Kíváncsi vagyok, vajon valaki megnyeri-e a Hét tervezője címet!" – vágják be ráadásul rögtön az elején Horváth Évát, mi meg izgulunk, hogy mi lesz, ha nem, hiszen éppen az imént hangzott el, hogy ez ennek a játéknak a lényege. A Megruházlak saját fejlesztésű műsor, előkészítésében a kezdetektől részt vett egy nemzetközi formátum-forgalmazó cég is, de mivel nálunk mutatják be, nem lehetett kihagyni belőle a celebeket sem. Így rögtön azzal próbálják a képernyő előtt tartani a nézőt, hogy a három teljesen különböző karakterű versenyzőt rászabadítják egy meg nem nevezett celeb ruhatárára, hogy csináljanak azokból valamit.

Kattognak a varrógépek, és közben Makány Márta kritizálja a játékosokat (egyébként messze nem olyan idegesítően, mint ahogy az ember egy ilyet elképzelne), ők meg kiakadnak, nagyokat éreznek, és közben egyetlen pillanatra sem felejtik el, hogy ez egy verseny, bla, bla. Dicséret illeti a kasztingot amúgy, a három versenyzőből jó, ha egy nem rettenetesen idegesítő, ha ez továbbra is így marad, még annak ellenére sem lesz nagy gond a műsorral, hogy a délutáni műsorsávban megy.

Miután lefutják a kötelező celebköröket és Vastag Csaba X-Faktor-győztes pontokat ad a szétszabdosott ruháira (amiből az egyikbe, bár elvileg az övé, mégis látványosan akkora, hogy az énekes kétszer is beleférne), jön a vetélkedő reality része, azaz, amikor minden szereplő licitál egy hétköznapi ember gardróbjára, amit aztán majd a hét hátralevő napjain együtt átalakítanak. A Van benne valami nyereményablakaira emlékeztetően tálalt ruhatárak amúgy elég egyértelműen pozicionáltak (vagyis a licitálás rájuk teljesen fölösleges körnek tűnik) és tele vannak olyan ruhákkal, amiket nem értünk, miért adtak tulajdonosaik ezeknek a kezdő szabászoknak a kezébe – már ha elhisszük, hogy ők adták egyáltalán.

Innen már különben érdekesebb a műsor, mert bár a gardróbok stílusa egyezhet a versenyző divattervező-jelöltekével, a gardróbtulajdonosok ízlése nem feltétlenül a divattervezőikkel, és ez lesz az, amivel a Megruházlak a továbbiakban operálni fog, és amiből még akár egész jó dolgok is kisülhetnek. A héten a játékosok további pontokat gyűjthetnek, még nem derült ki hogyan, és azt se nagyon értjük, hogy az amúgy totál semmilyen feketében érkező Vastag Csaba miért teszi hozzá a magáét a hét hátralevő részében az elkészült ruhák véleményezésben, de zavarni sokat nem fog.

Ide kattintva megnézheti az első adást, itt a másodikat találja!

Oszd meg másokkal is!
Mustra