#VILÁGOM

Bizarr szobrok lesznek az újrahasznosított gyermekkorból

2014. április 5., szombat 11:18

A műanyag játékok, elsősorban a babák végtagjainak újrahasznosítása és annak témája nem egy művészt megihletett már. Így első ránézésre annyira meg sem lepődtünk a Johannesburgban született, de Sydneyben élő művész, Freya Jobbins látványos munkái láttán, melyek ha jobban szemügyre vesszük, csipetnyi Toy Story-trilógia beütéssel ugyan, de az olasz Giuseppe Arcimboldo festményeire emlékeztetnek leginkább.

Az 1500-as években élt milánói festőt a huszadik századi szürrealizmus korai előfutárának tartják, képei könnyen beazonosíthatóak arról, hogy gyümölcs-, virág-, állat- vagy könyvcsendéletei egy-egy személy felismerhető arcképévé állnak össze - foglalja össze a Wikipedia Arcimboldo stílusjegyeit.

A szobrászként és grafikusként végzett Jobbins hasonlóképp alkot, csak épp három dimenzióban, humanoid arcaival és mellszobraival - más a kortárs művészkollégáihoz hasonlóan - a felelőtlenül pazarló fogyasztói társadalomra kívánja felhívni a figyelmet. Emellett a maga humoros módján így szeretné népszerűsíteni az egyre jobban szükségessé váló újrahasznosítás kultúráját - írja a juxtapoz.com.

„A munkámat a fetisizmus oldaláról közelítem meg és a kialakult fogyasztói kultúrával kötöm össze, majd alakítom vizuális művészetté. Társadalmunk rengeteg gyerekjátékot halmozott fel az elmúlt évtizedekben, melyek nagy része a gyermekkor után csak hulladék"  – mondja a tökéletes játékokra megszállottan vadászó művész, akinek pszichedelikus munkáit kiállították már Angliában, Norvégiában, Németországban, Dubaiban, New Yorkban, San Franciscoban és Tel-Avivban is a közelmúltban. Nézze meg a galériában, hogy hogyan hasznosítja újra a gyermekkort!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta