#VILÁGOM

Óriáshangyák lepték el Kolumbiát

2014. április 4., péntek 14:26

Érdekes és egyben hátborzongató művészi kifejezésmódra bukkantunk a wetheurban.com-on. Rafael Gómezbarros szobrász alkotásai nemcsak múzeumok falain mutatkoznak be, de középületeken is feltűnnek, és ezáltal válnak csak igazán izgalmassá, hiszen a jelentésük is éppen attól függ, hogy hol lehet éppen megnézni őket. Persze, az sem utolsó szempont, hogy nem a megszokott, aprócska kis hangyákról van szó, és hogy nagyon sokan vannak.

ec795a ef7df2a4bc8f4e448958fab29b6ecaa1
Fotó: casa-tomada.org

Önnek bejönnek a hangyák?

  • 26
    Igen
  • 78
    Nem
  • 98
    A parlamentet itt is ellephetnék

A hangyák a művészetben Salvador Dalí óta nem számítanak újdonságnak, de a bogotai szobrász erősen emelte a tétet. Amellett, hogy óriásira növelte őket, a kiállítótermekben is ezer fölötti példányszámokkal dolgozott, amit háromezerre bővített, amióta kültereken is elhelyezi a legkülönfélébb anyagokból készített óriásrovarjait. 

Gómezbarros 2007 óta önt el kolumbiai épületeket óriás hangyákkal. A “Casa Tomada” (Megszállt ház) címre hallgató installációk hangyái elmondása szerint azokra a honfitársaira emlékeztetik, akik az elmúlt évek háborúi és viszályai következtében voltak kénytelenek elhagyni szülőotthonukat. Azzal, hogy a művész a legkülönbözőbb kormányzati épületek homlokzatát használta kiállítótérként a megállíthatatlan rovarok látványosan veszik át a hatalmat annak tényleges gyakorlóitól. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta