A Quimby játszik színházat a héten!

Április 3. Csütörtök

Nem kell mindig csak a partizás, de nyugi, arról is szó lesz a héten, csak kell a felvezetés hozzá. Például ma nyílik a Müsziben Bánfi Brigitta első szólókiállítása, Inkább otthon, de nem haza címmel. "A kiállítás a Závada Péter Ahol megszakad című verséből kölcsönzött mottót – „Inkább otthon, de nem haza” – kántálva mesél az állandósult költözésről, az alkalmira szabott alkalmazkodásról, és ezek énképre gyakorolt hatásáról." Ha pedig bírja a Petőfi Rádió dj-it, akkor nagy szerencséje van, mert pont ők adják a talpalá valót a VOLT Music Bárban, fellépők: Spilerz, Izil, Wondawulf, JumoDaddy.

1980176 723757454312540 1124360125 o
Facebook / Bánfi Brigitta

Április 4. Péntek

Ünnepeljék az A38-cal kilencedik születésnapjukat SCUBA és a magyar underground elitjével, ha van önökben szándék. Még mielőtt azonban nekiindulnának az éjszakának ne feledjenek el szellemi táplálékkal felvérteződni, nem is kell komoly helyre menni ehhez, elég a Vittulába. A Gyermekkorunk legunalmasabb nyara című kiállítást Rieder Gábor művészettörténész nyitja meg, és csak április 22-ig látogatható, pedig jó témát jár körül. Ha ez sem elég, akkor erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk az Arany János: Toldi – SVUNG táncesteket a Jurányiban, ami Horváth Csaba rendezésében mutatja be eltáncolva, megénekelve, Arany János Toldiját, igazán egyedi megközelítésben.

1980436 684227484968971 1081027334 o
Facebook / Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Április 5. Szombat

Upsz, ma Csöcsök vs mopszok buli van a Vittulában, igyekszünk bízni benne, hogy a parti nem lesz olyan bizarr, mint a neve. De lehet, hogy igen, mert ez "egy este a britney-justin-jakab szentháromság jegyében", ahol ráadásul éjjel egytől négyig szar zene fog szólni, de sebaj. Eszünkbe se jut, hogy szombaton is kiállításra menne, de hátha mégis csak így lehet csajozni, akkor viszont jó eséllyel vigye a nőt a 'THE IDEA OF FLOW' című Kóti Réka fotókiállításra, abból nagy baj nem lehet. És akkor még itt van nekünk a szörnyű tény (mintha csak tegnap lett volna, sic!) hogy 20 éve lőtte le magát Kurt Cobain, hát erről tényleg meg kell emlékezni, tegye meg a BOTB-ben!

Még mindig nincs vége, hiszen szombat van, vagy mi, és ez azért jó, mert ma lehet swingelni az utcán anélkül, hogy különösebben hülyének néznék az embert. Igen, hiszen ma van az ötödik Swing flash mob - Tweed Run Budapest Felvonulás. És utána még mindig neki lehet menni az éjszakának!!!

1948158 10202933342588228 220267434 n
Facebook / Tamas Velociraptor Horvath

Április 6. Vasárnap

Na, mi van ma, na mi? Ha már volt ikszelni, pont jól levezetheti a feszültséget egy kis tömegmegmozduláson, hisz a cél a Több technót a parlamentbe, nyilván. Na, ha ön is a változás híve, elmehet az ötödik technodemonstrációra a Szabadság térre. De ha előtte még be is kéne vásároljon némi iparművészeti ékszert, ruházatot, vagy némi régiséget, akkor szólunk, hogy ma újra nyit a Gozsdu piacon a Gouba, ahol ugyan méregdrága minden, de legalább jó a hangulat. 

10150557 689902401062703 1346936574 n
Facebook / Több Technót a Parlamentbe

Április 7. Hétfő 

Mindenki megnyugodhat, mégsem lett világvége, az majd csak most kezdődik. Ha végre kevesebb unalmasan vigyorgó pillanatemberrel van kiplakátolva a város, az mindenképpen áldásos dolog, ha másért nem, ezért lassan ki lehet menni az utcára. Ma este az ír God Is An Astronaut lemezbemutató turnéja éri el az A38 hajót, azaz valami ilyesmi: 

Április 8. Kedd

Állítólag Kiss Tibi, a Quimby frontembere szokta mondani, hogy "a hangos rock and roll-koncerteken, a nagy csűrdöngölés közben azt sem vesszük észre, ha feldőlnek a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrává válhat". Ezért ma a Vígszínházban a korábbi Quimby Teátrumokhoz hasonlóan a 2014 tavaszi színházi turnén is a zenei különlegességek kerülnek a középpontba. "Hangsúlyt kapnak a finomabb számok, az éteri muzsikálás, és a kihagyhatatlan kedvencek mellett olyan dalok is megszólalnak majd, melyek az ugrálós koncerteken nem találják a helyüket, vagy most új, színházi köntöst kapnak" - oké.

MG 7966
Üveges Zsolt / Index

Április 9. Szerda

Ha valamilyen perverz okból mégis most jön rá a politizálhatnék, akkor nézze meg ma utoljára a G4 Bisztróban Marosi Viktor Politikusok című portrésorozatát. "Konceptuális, hiszen mind a harminchat politikus szerepet vállal a sorozatban: részvételével vagy elutasításával egyaránt. A kiállítás nem azt akarja megmutatni, hogy van jó és rossz politikus, hanem azt, hogy egy új perspektíva felülírhatja, vagy megerősítheti a róluk kialakult képet" - Na, ez az amit erősen kétlünk, de a tévézésnél azért összehasonlíthatatlanul jobb program mára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra